achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Dorpskernen

De gemeente Heerde bestaat uit vijf dorpskernen, al wordt de vijfde nogal eens vergeten omdat het vooral wordt aangeduid als gehucht. Op basis van de hechtheid van de woonkernen en het 'wij gevoel' van iedere individuele groep, spreken wij van vijf dorpskernen: Heerde, Wapenveld, Veessen, Vorchten en Hoorn (op volgorde van grootte).

Heerde

Heerde is, als grootste van deze vijf dorpskernen de naamgever van de gemeente. Heerde zelf heeft 10.000 inwoners. Het centrum van Heerde is in 2015 ingrijpend aangepast en is, hoewel niet autoluw, met haar grote centrale plein geoptimaliseerd voor terrassen en evenementen.

Wapenveld

Wapenveld vormt een hechte gemeenschap, met een eigen identiteit die zij met trots draagt en zelfs een eigen volkslied. Wapenveld is na Heerde met 5.000 inwoners de grootste woonkern.

Veessen

Veessen ligt aan de IJssel en telt iets minder dan 700 inwoners. De natuurlijke haven in de IJssel, op de vaarroute tussen de Hanzesteden, maakte dat Veessen een graantje kon meepikken van de welvaart van de steden.

Klinkt dit u goed in de oren? Dan zijn onderstaande deelnemers wellicht ook interessant voor u.

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken