achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Overnachten aan het water

Wie van het water houdt kan terecht in het hotel (met jachthaven), de B&B's of op de campings in Veessen. Pal aan de IJssel is het heerlijk op de warme zomerdagen, waar de bries over het water de nodige verkoeling brengt.

Overnachten aan het water

Maar ook in het voor- en najaar heeft de IJssel met haar uiterwaarden veel te bieden qua rust en natuurschoon. Na voltooiing van de hoogwatergeul ontstaan bovendien weer nieuwe mogelijkheden om de omgeving per fiets te verkennen op de nieuw aan te leggen fietspaden.

Even naar Overijssel
De IJssel vormt de natuurlijke grens tussen Gelderland en Overijssel. Op de oude, historische oversteekplaats vaart sinds een aantal jaren een veerpontje: het kozakkenveer. Een voetveer waar wandelaars en fietser van april tot oktober gebruik van kunnen maken. Zo is het dus heel eenvoudig om een dagje in Overijssel te gaan wandelen of fietsen.

Marle: een stukje Overijssel in Gelderland
Wel eens gehoord van het buurtschap Marle, met het kleinste stembureau van Nederland? Marle ligt aan de dijk, tussen Veessen en Wapenveld. Maar het hoort tot de gemeente Wijhe en is daarmee officieel Overijssel. Dit bijzondere stukje Overijssel in Gelderland heeft een prachtige molen, enkele gallerieën een bijzondere bewoners. Streekromanschrijfster Annie Oosterbroek-Dutschun schreef er al over in haar trilogie: het geslacht van Marle
 

Overnachten aan het water Overnachten aan het water 

Klinkt dit u goed in de oren? Dan zijn onderstaande deelnemers wellicht ook interessant voor u.

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken