achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Omgeving

Als onderdeel van de Veluwe biedt de gemeente Heerde prachtige bosgebieden, die eindeloos wandelen en fietsen mogelijk maken. Daarnaast zijn er gelukkig ook in de directe omgeving bijzondere plekjes die een vakantie in Heerde extra aantrekkelijk maken.

Hattem

De historische binnenstad van Hattem maakt de stad zondermeer al een bezoek waard. De oude stadspoorten, het binnenplein, de trappetjes en oude panden in de historische stadsmuur maken dat een bezoeker zich in de middeleeuwen waant.

Epe

Eén van de buurgemeenten van Heerde, is Epe. Epe heeft net als Heerde ook een aantal kleinere woonkernen, te weten: Vaassen, Oene, Emst, Wissel en Tongeren. Er is op velerlei gebied samenwerking en uitwisseling met onze buurgemeente.

Vaassen

Eén van de dorpskernen van de gemeente Epe, buurgemeente van Heerde, is Vaassen. Een van oudsher katholiek dorp, met een prachtige oude katholieke kerk die nog wekelijks diensten houdt.

Elburg

Prachtig gelegen aan de randmeren is Elburg één van Nederlands meest bezienswaardige oude stadjes met een grote monumentdichtheid. ​Vroeger was het zelfs een welvarende Hanzestad.

 
Overijsselse Hanzesteden

Binnen een fietsafstand van 20-30 kilometer van Heerde bevinden zich, naast Hattem en Elburg, maar liefst nog drie andere Hanzesteden: Zwolle, Kampen en Deventer.

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken