achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Poppenspelmuseum

Vorchten is de kleinste kern van de gemeente Heerde maar heeft veel bijzondere inwoners, waaronder Jan Klaassen en Katrijn, het wereldberoemde poppenechtpaar. Ze zijn te vinden in het poppenspelmuseum van Otto van der Mieden aan de Kerkweg 38 in Vorchten.

De conservator van het museum heeft vanaf 1970 een imponerende collectie opgebouwd. De waardering is groot, het poppenspelmuseum is bijvoorbeeld opgenomen in het 'Geheugen van Nederland'. Dat onderstreept het belang van de grote collectie die Otto heeft verzameld. 

Grote verscheidenheid speels in beeld gebracht
De speelse website is één van de bewijzen dat de Vorchtenaar zijn collectie graag presenteert. De collectie poppen bestaat uit allerlei soorten en maten poppen en aanverwante voorwerpen. Er zijn marionetten maar ook hand-, stang- en stokpoppen en vertederende papieren theatertjes. 

Mini-exposities
Het Poppenspelmuseum presenteert verder mini-exposities met foto's, posters, prenten en boeken over de rol van het poppentheater in verleden en heden. De gedreven conservator Otto van der Mieden geeft er rondleidingen en demonstraties voor jong en oud. Maar ook een kinderfeestje of demonstratie voor een besloten groep is mogelijk. 

En wie alvast een voorproefje wil: via de website van het poppenspelmuseum zijn een heleboel YouTubefilmpjes te vinden! 

Klinkt dit u goed in de oren? Dan zijn onderstaande deelnemers wellicht ook interessant voor u.

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken