achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Klompenpaden

Wandelen over boerenland in Gelderland.

Klompenpaden

Ook in Heerde kunt u genieten van prachtige wandelingen over de zogenoemde klompenpaden: kilometerslange wandeltochten langs de mooiste plekjes van onze gemeente. 

 

De gemeente Heerde kent momenteel vijf klompenpaden:

Klompenpaden: Paddenpad

Wandelen door de bossen op de stuwwal en langs weilanden, boerenerven en weteringen in de uiterwaarden in het prachtige buitengebied van Wapenveld. Ervaar tijdens het wandelen de overgang van de stuwwallen van de Veluwe naar het open ontginningsgebied richting de IJssel langs de Hoogwatergeul, ondertussen genietend van het uitzicht, de boerenerven en de watergangen. Rust, een landschap met geschiedenis en de combinatie van natuur en cultuur bepalen hier de sfeer. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Klompenpaden: Vosbergenpad

Ontdek het mooie buitengebied van Heerde, Hoorn en Wapenveld. Wandelen over landgoed Vosbergen, langs sprengen en vroegere watermolens. Een afwisselend landschap op de flank van de Veluwe met haar rijke cultuurhistorie. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Klompenpaden: Elsvoorderpad

Ontdek het landschap rond Veessen en Vorchten met haar rijke cultuurhistorie. Wandelen door weilanden, langs de IJssel, door akkers en over historische kerkenpaden. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Klompenpaden: Markluiderpad

Ontdek het landschap rond Markluiden met haar rijke cultuurhistorie. Wandelen door weilanden, langs weteringen en hoogwatergeul. Weidse uitzichten, dijken, waterlopen en karakteristieke boerderijen bepalen het beeld. Houd de lucht ook goed in de gaten want wie weet vliegt de zeearend over je. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Wandelen in Heerde, Wapenveld, Veessen, Vorchten

Een buizerd gadeslaan op een paal in een weiland? Of genieten van een grazende schaapskudde op de heide, lopen langs een kabbelende beek of door een eeuwenoude beukenlaan? Het kan allemaal over de eindeloze wandelpaden in de gemeente Heerde.