achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow
I.v.m. herindeling van fietsknooppunten zijn eerder gedownloade fietsroutes mogelijk niet actueel.
Vindt u een fout op één van onze fietsroutekaartjes? Dan horen wij het graag via: coordinator@wijzijnheerde.nl
Mist u een bordje op de fietsknooppuntenroute? Meld het op https://meldsysteem.nederlandfietsland.nl/

Fietsen in Heerde, Wapenveld, Veessen, Vorchten

In de gemeente Heerde is het gewoon heerlijk om urenlang te fietsen. Het grondgebied van de gemeente Heerde telt vele fietsroutes in een dicht fietspadennetwerk. Hierdoor zijn de woonkernen Heerde, Wapenveld, Veessen en Vorchten tot in alle hoeken en gaten per fiets goed bereikbaar.

Fietsen in Heerde, Wapenveld, Veessen, Vorchten

Fietspaden tot in alle hoeken en gaten
Om de gemeente Heerde van noord naar zuid te doorkruisen, is het op het fietspad over het tracé van de voormalige spoorlijn, comfortabel fietsen. De gemeente heeft in 2013 het fietspad verbreed en uitgevoerd in beton. Een andere noord-zuid verbinding is het nieuwe fietspad langs het Apeldoorns Kanaal. Hier is in 2015 een prachtig nieuw fietspad gerealiseerd op het jaagpad, langs nieuw aangelegde natuurgebieden in het kader van Natura 2000. 

Fietsen langs de IJssel
Bijzondere fietsroutes zijn ook die via de IJsseldijk door het buurtschap Marle en door Veessen met een weids uitzicht over de uiterwaarden en de rivier de IJssel. Maar wie liever door het bos fietst, kan ook zeker zijn hart ophalen. Er zijn legio mogelijkheden. 

Fietsen door de Veluwse bossen en het Zwolse bos
Zo ligt er onder meer een betonnen fietspad door het Kloosterbos in Wapenveld. Daar waar Annie Oosterbroek-Dutschun een aantal van haar boeken schreef. Van daaruit kunt u via het Zwolse bos oversteken naar het schitterende bosgebied de Dellen. Daar vindt u de mooiste plekjes, zoals het Pluizenmeer, de Sprengen en natuurlijk de Renderklippen. Dit gebied verbindt Heerde met Epe, vanwaar u weer door kunt fietsen naar Tongeren, Vaassen, Oene of bijvoorbeeld Nunspeet. Langs de fietsroutes bieden de horeca en verschillende Rustpunten de mogelijkheid om even helemaal bij te komen.

Fietsen in Heerde is urenlang genieten
Kortom, wie urenlang ontspannen wil genieten van het verrassend veelzijdige natuurschoon en verschillende cultuurhistorische parels, vindt in de gemeente Heerde een eldorado! 

Fietsknooppunten
De gemeente Heerde kent diverse fietsknooppunten. U vindt onderweg de wegbewijzering of u kunt vooraf online uw route vast uitstippelen. De Toeristen Informatie Punten in Heerde, Wapenveld en Veessen verkopen een fietskaart met de actuele fietsknooppunten in de gemeente Heerde, Hattem en Epe. U kunt deze ook per e-mail bestellen voor EUR 7,95 excl. verzendkosten. 

Mountainbike
Wie liever wat sportiever de Veluwse bossen verkend, bijvoorbeeld op de mountainbike of ATB, kan ook heel goed in Heerde terecht. Er is een MTBroute van 13,8 kilometer uitgezet die over de Renderklippen en langs de andere mooiste plekjes van de gemeente Heerde leidt. Zeker de moeite waard om eens te proberen.

Actuele informatie en fiestroutes downloaden? Ga naar visitheerde.com  Klein kaartje heel Heerde
  Fiets- en autoroute hoogwatergeul
  Fietsroute 5 molens
  Fietsroute beken en sprengen
  Boerderijenfietstocht 2009
  Boerderijenfietstocht 2010
  Bevrijdingsfietstocht
  Fietsknooppuntennetwerk Heerde versie mei 2017
  Streekproducten fietskaart 2017
  Fietsroute - Van waterkracht tot ruimte voor de rivier
  Cittaslow fietsroute
  Annie Oosterbroek Fietsroute

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken