achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Apeldoorns Kanaal - een parelsnoer

Het Apeldoorns kanaal kronkelt door Gelderland, van Eerbeek naar Hattem, als een snoer met daaraan vele pareltjes van dorpen. Bij de Vemderbrug in Epe komt het kanaal op Heerder grondgebied.

Apeldoorns Kanaal - een parelsnoer

Fietspad Apeldoorn - Heerde
Een prachtig in 2015 voltooid fietspad op het voormalige jaagpad laat liefhebbers het kanaal eens vanuit een ander perspectief bekijken. Het fietspad loopt vanaf Apeldoorn tot bij de Klementbrug (Oenerweg), waar de fietsroute vervolgd wordt via de Griftdijk en het Bonenburgerbos.

De Grift
Evenwijdig aan het kanaal loopt De Grift. Dit in de 14e eeuw gegraven opvangbekken voor de zijbeken, mondt net voorbij het Landgoed de Bonenburg uit in het Apeldoorns Kanaal. 

Natuur en cultuur aan het water
Daar waar beide wateren samen verder stromen, bevindt zich sinds 2015 het kanaalpark, met vissteiger en aanlegsteiger voor kleine boten en kano's. Na het passeren van de brug ligt even verderop het Landgoed Vosbergen. Dan volgen buurtschap Hoorn (knooppunt), en Erve IJzerman en komt men in het centrum van Wapenveld.
Hier zijn aanlegvoorzieningen voor de recreatietoervaart, evenals bij Vrieze's Erfgoed.

Het kanaal loopt door tot in Hattem, waar nog een prachtige natuur vanaf het water te genieten valt. Daar, verstoken van verkeer, ligt in een oase van rust Landgoed Hezenberg, dat tot 1930 de familie Daendels toebehoorde.

Kortom, een prachtige route om op de fiets of per boot, of een combinatie van beide te verkennen!

Apeldoorns Kanaal - een parelsnoer Apeldoorns Kanaal - een parelsnoer Apeldoorns Kanaal - een parelsnoer Apeldoorns Kanaal - een parelsnoer 

Landgoed Vosbergen

Ten noord-oosten van het dorp Heerde ligt het opengestelde, onder Natuurschoonwet gerangschikte, historisch landgoed 'Vosbergen' (plm. 40 ha.). Het behoort al bijna 300 jaar toe aan het geslacht van Dedem van Vosbergen. Bij het landgoed hoort een vijftal historische gebouwen (monumenten).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken