achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow
I.v.m. herindeling van fietsknooppunten zijn eerder gedownloade fietsroutes mogelijk niet actueel.
Vindt u een fout op één van onze fietsroutekaartjes? Dan horen wij het graag via: coordinator@wijzijnheerde.nl
Mist u een bordje op de fietsknooppuntenroute? Meld het op https://meldsysteem.nederlandfietsland.nl/

Recreatie in Heerde, Wapenveld, Veessen en Vorchten

Recreatie in Heerde, Wapenveld, Veessen en Vorchten

Kijk op visitheerde.com voor actuele informatie.

Of u nu wilt wandelen, fietsen, vissen, zwemmen, skeeleren, paardrijden, tennissen, golf spelen of gewoon van de rust en stilte genieten, Heerde met haar kernen Wapenveld, Veessen, Vorchten en Hoorn biedt het u! In de luwte tussen Zwolle en Apeldoorn, op het noordelijkste puntje van de Veluwe, met op loop- of fietsafstand de middeleeuwse stad Hattem en het toeristisch wat drukkere Epe, geniet u van de rust die Heerde u biedt.

TIP
De dorpskernen Heerde, Wapenveld en Veessen hebben alle een eigen Toeristen Informatie Punt (voorheen VVV), waar u als bezoeker extra informatie kunt krijgen. De vrijwilligers staan u graag te woord voor uw vragen of geven u tips ten aanzien van fiets- of wandelroutes of bezienswaardigheden. In de gemeente Heerde, de directe omgeving, of elders op de Veluwe. Hieronder ziet u de links t.b.v. locaties, telefoonnummers en openingstijden. 
TIP Heerde | TIP Wapenveld | TIP Veessen

Cittaslow
Heerde draagt het Cittaslow keurmerk. Dat betekent dat ze het als authentiek gebied belangrijk vindt om de lokale identiteit te bewaken, te versterken en verder uit te dragen. Vanuit die beleving kunt u genieten van uw welverdiende rust, kunst en cultuur opsnuiven, de drukte van Hanzesteden zoals Zwolle en Kampen opzoeken of sportief de wijde omgeving verkennen.

Een dagje uit of  hier op vakantie
Heerde is daarom een heerlijke plek om naar toe te gaan voor 'een dagje uit', maar leent zich ook prima voor een weekendje weg of langere vakantie. Even weg uit de drukte van het alledaagse leven, op adem komen. De geur van de bossen, vers gemaaid gras, het tjirpen van sprinkhanen, kwaken van kikkers, de veelheid van vogelenzang in de vrije natuur, het klepperen van de ooievaars... ervaar bij ons de natuur in al haar pracht!

 
De Sprengen

Karakteristiek voor de oostkant van de Veluwe zijn de vele kleine beekjes. Het zijn geen natuurlijke beekjes, ze zijn vooral in de 16e en 17e eeuw door mensenhanden gegraven. Dat is nog te zien aan de hoge wallen die er langs liggen.

Zwolse Bos en uiterwaarden

Het is de taak van Staatsbosbeheer om de bossen en natuurterreinen van het Ministerie te beheren. Belangrijkste doelstelling daarbij is: houtproductie, natuurbeheer en recreatie.

Pluizenmeer

De heide van de Renderklippen kent vele vennetjes waar veenpluis, wollegras, zonnedauw (een vleesetend plantje) en gentianen bloeien. De belangrijkste van deze vennen is het Pluizenmeertje. 

 
Heerde in vogelvlucht

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken