achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Damclub Eye-T Webdesign / Ons Genoegen

Dammen is een oude traditie, uit het tijdperk van voor de TV. Maar het is nog lang niet 'uit de tijd'. Het wordt nog op scholen onderwezen omdat het zeer goede hersengymnastiek is.

Wie aan dammen denkt herinnert zich vast 'die goede oude tijd' van vroeger, op school. Of de gezellige momenten met opa of oma, van wie de meeste kinderen het vroeger leerden. Dammen heeft dan ook iets magisch, ongrijpbaars. Het lijkt zo eenvoudig dat als je verliest, je steeds opnieuw wilt proberen om te winnen.

Schooldammen
Vrijwilligers van de damclub in Wapenveld hebben de taak op zich genomen om de kinderen op de basisscholen te leren dammen. De scholen binnen de gemeente Heerde ontvangen hiervoor eind oktober / begin november een uitnodiging voor deelname aan het schooldamkampioenschap. Bij die uitnodiging zit de mogelijkheid om zich aan te melden voor damlessen op school.

In een modern jasje
De ontwikkelingen hebben bij het dammen ook niet stil gelegen. Want al wordt er nog vaak gewoon op een houten bord, met palmhouten schijven gespeeld op veel verenigingen, er zijn inmiddels ook heel veel computerprogramma's ontwikkeld voor het dammen. Dat betekent dat jong en oud, in principe 24/7 met het dammen bezig kan zijn.

Jeugd in opkomst
De oudere generatie kent ongetwijfeld Harm Wiersma, Ton Sijbrands en Jannes van der Wal nog wel als bekende dammers. Zij werden niet alleen Wereldkampioen, maar wisten hun kennis ook over te dragen in studieboeken en legden zo de basis voor veel kampioenen in spé. Want in 2015 bereikten twee jonge Nederlanders het podium van de wereldkampioenschappen: de 17-jarige Jan Groenendijk werd 2e en de 22-jarige EK Roel Boomstra werd hier 3e.

Local hero
Onze damclub heeft ook eigen jeugdkampioenen. In 2008 werd de uit Kampen afkomstige Michel Stempher, lid van onze vereniging, Nederlands Kampioen bij de Aspiranten (tot 16 jaar). Twee jaar later, in 2010 behaalde de toen 10-jarige Vincent Houtjes uit Heerde, de titel bij de welpen (tot 10 jaar). Daarna haalde hij nog tweemaal de nationale titel bij het sneldammen.

Altijd welkom
Kom gerust eens kijken op onze clubavond of bij één van de andere damevenementen die wij organiseren. Zie het enthousiasme waarmee de kinderen hun hersens pijnigen, beleef de enorme concentratie waartoe ze in staat zijn, ongeacht hun leeftijd en weet dat dammen ook voor de ouder wordende hersenen een uitstekende manier is om 'bij de tijd' te blijven!

 

icon kinderenicon sport

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken