achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Christelijke muziekvereniging Soli Deo Gloria

De Christelijke Muziekvereniging Soli Deo Gloria is een actieve vereniging die al 80 jaar de muzikale ontwikkeling van haar leden stimuleert.

Dit doet zij vanuit een protestants Christelijke geloofsovertuiging. Daarnaast levert zij een actieve muzikale bijdrage in de Heerder gemeenschap.

De vereniging bestaat uit het A-Orkest, de Malletband, het Opleidingsorkest en een Blokfluitgroep. De vereniging wordt ondersteund door een actieve supportersvereniging.

De verschillende orkesten en de band staan onder leiding van energieke en inspirerende dirigenten, die in het bezit zijn van vereiste diploma’s en ervaring. Zij dienen de muzikale prestaties van het orkest als geheel en van de individuele leden afzonderlijk positief te beïnvloeden door een inspirerende communicatie met zowel de oudere als de jongere leden, maar ook met de startende en de meer geroutineerde leden. Ook dienen zij een directe bijdrage te leveren aan het muzikale beleid, de samenstelling van de programma’s voor repetities, concerten en andere optredens.

De aspirant-leden voor het orkest worden opgeleid via Cultuurplein Noord Veluwe, het centrum voor kunst- en cultuureducatie in de gemeente Heerde. Na het behalen van het Hafa diploma A worden zij opgenomen in het Opleidingsorkest en na het behalen van het diploma B worden zij geïntegreerd in het A-Orkest.
De leerlingen van de Malletband worden opgeleid door een bevoegd instructeur. Zij worden opgeleid voor de (melodisch)slagwerkdiploma’s en maken na een gedegen opleidingstraject al voor het behalen van het examen onderdeel uit van de band.

Het Dorpshuis is als vanouds gevestigd aan de Van Meurslaan (postadres is Griftstraat 8).

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
't Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
't Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grês (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier ku'j heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat z'oe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

't Heerder volk daor ku'j op bouwen
't Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied 'e zeijd en 'e meijd
As kind hê'k hier 'e loopen
Wat er ook gebeuren zal
'k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bôvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken