achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

De Watermolen

Net buiten het centrum van Heerde (gelegen aan een Klompenpad en diverse fietsroutes) vindt u de Watermolen, een gezellig koffie- en theehuis wat deel uitmaakt van Zoethout.

Bij de Watermolen, te midden van onze “Eigen” zinnige winkel of bij mooi weer op ons terras, kunt u genieten van een heerlijk hapje, drankje of een uitgebreide lunch. In onze keuken maken wij zo veel mogelijk gebruik van verse producten uit eigen tuin, lekker en verantwoord!

De Watermolen dankt zijn naam aan het nieuwe roestvrijstalen waterrad bij de watermolen van Volkers aan de Beeklandseweg dat in 2018 in werking is gesteld.  

In onze professionele keuken worden ook de lekkerste taarten en cakes gebakken. Deze worden zowel geserveerd in de Watermolen als in onze lunchroom te Hattem. Onze taarten en cakes kunnen ook op bestelling worden gemaakt. “Zomaar” of een speciale gelegenheid? Een taart of cake van Zoethout smaakt altijd!

Tevens biedt Zoethout mogelijkheden om catering te verzorgen. Dit doen wij zowel op ons eigen locaties of op een door u gekozen locatie. Wilt u meer informatie, heeft u vragen of specifieke wensen, neem dan gerust contact met ons op.

De Watermolen, onze lunchroom in Hattem en de keuken worden gerund door mensen met een (tijdelijke) afstand tot de arbeidsmarkt. Wij werken in een enthousiast team, waar een ieder werkt op eigen niveau en naar eigen vermogen. De werkzaamheden en het aanleren van vaardigheden draagt bij aan zinvolle dagbesteding of een opstap naar een reguliere baan.

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
't Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
't Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grês (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier ku'j heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat z'oe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

't Heerder volk daor ku'j op bouwen
't Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied 'e zeijd en 'e meijd
As kind hê'k hier 'e loopen
Wat er ook gebeuren zal
'k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bôvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken