achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde

Waar kan ik nog op besparen? Hoe kom ik van het gas af? Hoe maak ik mijn tuin klimaatbestendig? Zo’n 400 inwoners van de gemeente Heerde bezochten de duurzaamheidsmarkt op 8 maart in de Noorgouw om informatie in te winnen en ideeën op te doen over duurzaam wonen en leven. Vanwege de grote belangstelling voor de workshop ‘Hoe maak ik mijn huis duurzaam’, werd deze workshop tijdens de avond herhaald. Veel belangstelling was er ook voor de workshop van Heerde Energiek over de mogelijkheden tot collectieve duurzame energieopwekking in Heerde.

Bert de Weerdt en de familie Boonstra waren als duurzame huiseigenaren aanwezig om hun ervaringen te delen. Ook konden bezoekers zich inschrijven voor energieadvies. Opvallend was dat veel bezoekers gericht op zoek waren naar informatie over het gasloos maken van hun woning. Naast duurzaam wonen was er veel aandacht voor biologisch en gezond eten met lekkere proeverijen. Zorgpartijen waren aanwezig met informatie over langer thuis wonen. Natuurorganisaties brachten de waarde van onze groene leefomgeving onder de aandacht.

Wethouder Wolbert Meijer spreekt van een groot succes: “Ik ben er trots op dat we dit met elkaar hebben neergezet. Duurzaamheid heeft de aandacht en interesse van iedereen in de gemeente Heerde. Dat geeft veel vertrouwen voor de toekomst.”

Ook Silvia van Amerongen, voorzitter van de werkgroep duurzaamheid is heel blij met het resultaat: “Als raad hadden we verwacht dat we vanavond nieuwe ideeën aan inwoners van Heerde konden presenteren. Maar het tegenovergestelde is gebeurd, wij zijn verrast door het enthousiasme en ideeën van de bezoekers. Er wordt al zoveel gedaan in Heerde. Dat het nu samenkomt op deze markt is echt heel mooi.”

Meer informatie over energieadvies of andere vragen op het gebied van duurzaamheid is te vinden op www.veluweduurzaam.nl
Voor informatie over collectieve opwek van duurzame energie in Heerde ga naar www.heerde-energiek.nl

Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Evert de Jonge uit Emst houdt dinsdag 26 juni de laatste van een serie lezingen over het klooster Hulsbergen. De afsluiting van de lezingencyclus is zaterdagmorgen 30 juni met een excursie naar de locatie via een wandeling over het Kloosterpad. Die kan worden afgesloten met deelname aan het 'Culineeren' van Edith Westendorp.
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Maandenlang is er gewerkt aan alle voorbereidingen en de komende week is het dan zo ver. Het WK Inline-skaten komt voor het eerst naar Nederland. Deelnemers uit ruim 50 landen komen strijden om de medailles op de piste in Heerde en binnenstad in Arnhem van 1 t/m 8 juli. In de week voorafgaand trainen de toppers van over de gehele wereld al op de snelle baan aan de Kommerseweg. Ga gerust eens kijken, tijdens de de trainingen is de toegang gratis.
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.