achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul

Vijf klassen van de CC de Noordgouw maakten deze week een uitgebreide veldexcursie door het gebied van de hoogwatergeul Veessen/Wapenveld. Dit in het kader van een opdracht van het IVN en de gemeente Heerde om dit gebied aantrekkelijker te maken voor de (inter)nationale toerist.

Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul

De opdracht staat in het kader van een project van de provincie Gelderland met de vraag wat er (lokaal) veranderd of verbeterd kan worden om de 'De Veluwe op èèn te realiseren'. Die opdracht is gegeven aan tien scholengemeenschapppen op de Veluwe. De groep met het meest interessante evenement mag op donderdag 19 april 2018 op het Veluwe Congres hun project  komen presenteren voor Veluwse ondernemers, bestuurders, ambtenaren en de provincie Gelderland en de Noordgouw vertegenwoordigen. De leerlingen hebben op school al veel voorwerk gedaan en trokken op 6 maart het gebied in. In het gemaal Veluwe gaven Jos Melenhorst en Daan Westhof  tekst en uitleg over het het project Hoogwatergeul en vervolgens werd de vogelkijkhut langs de westdijk bezocht waar de heer Kamp veel over de weidevogels vertelde (foto). In De Verbinding in Vorchten blikte Jan Nitrauw terug op de rivierbeteugeling in het gebied door het werk van de bewoners van het klooster Hulsbergen vanaf circa 1450. Roel Docter ging in op het project Oude IJsselloop en de kunstwerken die geplaatst gaan worden. Ook werd een bezoek gebracht aan het melkveebedrijf van de familie Nooteboom en bij de molen in Veessen vertelde Gerrit Kouwenhoven over het ontstaan van het landschap en het leven van de mensen door de eeuwen heen in dit gebied. 

De vijf groepen moeten op 22 maart hun eindpresentatie houden. Een jury zal deze beoordelen en de inzending aanwijzen die gepresenteerd gaat worden op het Veluwe Congres op donderdag 19 april. 

“Omdat Hij Leeft”
“Omdat Hij Leeft”
“Omdat Hij Leeft” is de titel van het concert van interkerkelijk gospelkoor ICHTHUS uit Heerde.
Siberisch koude op Lammetjesdag
Siberisch koude op Lammetjesdag
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
“We zitten op dezelfde vlieghoogte”. Die opmerking met een knipoog naar de discussie over vliegveld Lelystad, maakte wethouder Wolbert Meijer bij de ondertekening van een prestatiecontract met Wij zijn Heerde (WZH). Hij wilde er maar mee aangeven dat de toeristische organisatie en de gemeente duidelijk op één lijn zitten voor de verdere ontwikkeling.
Heerde steunt WK Inline skaten
Heerde steunt WK Inline skaten
Uit maar liefst zestig landen komen begin juli honderden sporters en hun begeleiders naar Heerde en Arnhem. De gemeente Heerde is er trots op dat het de Skeelerclub Oost-Veluwe gelukt is het WK Inline & Freestyle Skaten hierheen te halen.
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Paasjubel in Heerde
Paasjubel in Heerde
Opnieuw Paasjubel in Heerde Ook dit jaar organiseert het Interkerkelijk Platform Heerde in de vroege ochtend van de 1e Paasdag (1 april 2018) de Paasjubel. Hierbij is traditioneel veel aandacht voor het zingen van bekende Paasliederen onder muzikale begeleiding. Ds. Mulder van de Christelijk gereformeerde Kerk in Heerde is bereid gevonden de verbindende teksten uit te spreken en daarnaast een korte meditatie te verzorgen. Plaats van handeling is het Dorpsplein in het centrum van Heerde. Aanvang 8:15 uur en einde uiterlijk om 9:00 uur. Een liturgie met daarop alle liederen wordt uitgedeeld. Op deze liturgie staan ook de aanvangstijden van de diensten in de diverse kerken vermeld. Het is inmiddels traditie dat de Paasjubel ongeacht de weersomstandigheden doorgaat. En … er koffie en thee. Hartelijk welkom allemaal.