achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul

Vijf klassen van de CC de Noordgouw maakten deze week een uitgebreide veldexcursie door het gebied van de hoogwatergeul Veessen/Wapenveld. Dit in het kader van een opdracht van het IVN en de gemeente Heerde om dit gebied aantrekkelijker te maken voor de (inter)nationale toerist.

Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul

De opdracht staat in het kader van een project van de provincie Gelderland met de vraag wat er (lokaal) veranderd of verbeterd kan worden om de 'De Veluwe op èèn te realiseren'. Die opdracht is gegeven aan tien scholengemeenschapppen op de Veluwe. De groep met het meest interessante evenement mag op donderdag 19 april 2018 op het Veluwe Congres hun project  komen presenteren voor Veluwse ondernemers, bestuurders, ambtenaren en de provincie Gelderland en de Noordgouw vertegenwoordigen. De leerlingen hebben op school al veel voorwerk gedaan en trokken op 6 maart het gebied in. In het gemaal Veluwe gaven Jos Melenhorst en Daan Westhof  tekst en uitleg over het het project Hoogwatergeul en vervolgens werd de vogelkijkhut langs de westdijk bezocht waar de heer Kamp veel over de weidevogels vertelde (foto). In De Verbinding in Vorchten blikte Jan Nitrauw terug op de rivierbeteugeling in het gebied door het werk van de bewoners van het klooster Hulsbergen vanaf circa 1450. Roel Docter ging in op het project Oude IJsselloop en de kunstwerken die geplaatst gaan worden. Ook werd een bezoek gebracht aan het melkveebedrijf van de familie Nooteboom en bij de molen in Veessen vertelde Gerrit Kouwenhoven over het ontstaan van het landschap en het leven van de mensen door de eeuwen heen in dit gebied. 

De vijf groepen moeten op 22 maart hun eindpresentatie houden. Een jury zal deze beoordelen en de inzending aanwijzen die gepresenteerd gaat worden op het Veluwe Congres op donderdag 19 april. 

Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Evert de Jonge uit Emst houdt dinsdag 26 juni de laatste van een serie lezingen over het klooster Hulsbergen. De afsluiting van de lezingencyclus is zaterdagmorgen 30 juni met een excursie naar de locatie via een wandeling over het Kloosterpad. Die kan worden afgesloten met deelname aan het 'Culineeren' van Edith Westendorp.
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Maandenlang is er gewerkt aan alle voorbereidingen en de komende week is het dan zo ver. Het WK Inline-skaten komt voor het eerst naar Nederland. Deelnemers uit ruim 50 landen komen strijden om de medailles op de piste in Heerde en binnenstad in Arnhem van 1 t/m 8 juli. In de week voorafgaand trainen de toppers van over de gehele wereld al op de snelle baan aan de Kommerseweg. Ga gerust eens kijken, tijdens de de trainingen is de toegang gratis.
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.