achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Hoogwater IJssel trekt veel bekijks

De hoge waterstanden van de IJssel trekken veel bekijks. "Af en toe is het gewoon file rijden in Veessen", lacht Esther Montfrooij van Koek en Ei.

Hoogwater IJssel trekt veel bekijks

En geen wonder. Nu is met name bij Veessen goed te zien dat het landschap ingrijpend is veranderd door de aanleg van de hoogwatergeul, Waar tot voor kort nog koeien graasden, is er voor de Tolbrug sprake van een ware binnenzee waar zelfs kitesurfers goed uit de voeten kunnen. Bij de restaurants IJsselzicht en IJsselhoeve in  Veessen is het uitzicht over de wassende rivier geweldig. En de molle van Bats ziet het water naderen.

Kozak te paard

In de haven van Veessen is maandag het beeld van de Kozak te paard geplaatst. Het leverde door het hoge water wat extra problemen op. Maar uiteindelijk slaagde de operatie. Donderdagmiddag om 14.45 uur begint bij restaurant IJsselzicht een bijeenkomst waarop het beeld onthuld zal worden. 

Rijdend van Veessen naar Marle valt op dat zwanen en ganzen tegoed doen aan het gras in de bermen, ze trekken zich weinig aan van de voorbij rijdende dagjesmensen. Bij de uitlaat van de hoogwatergeul is goed te zien hoe op 't Oever het water in toom wordt gehouden door de nieuwe zomerdijk waardoor de bewoners droge voeten houden. En in het Kloosterbos in Wapenveld staat het water weer tussen de bomen, een uniek gezicht. De soms idyllische beelden zijn de komende dagen nog te zien. De verwachte waterstanden geven aan dat het deze week nog de moeite waard zal blijven om een ritje langs de boorden van de mooiste rivier van Nederland te maken. 

Hoogwater IJssel trekt veel bekijks Hoogwater IJssel trekt veel bekijks 

Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Evert de Jonge uit Emst houdt dinsdag 26 juni de laatste van een serie lezingen over het klooster Hulsbergen. De afsluiting van de lezingencyclus is zaterdagmorgen 30 juni met een excursie naar de locatie via een wandeling over het Kloosterpad. Die kan worden afgesloten met deelname aan het 'Culineeren' van Edith Westendorp.
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Maandenlang is er gewerkt aan alle voorbereidingen en de komende week is het dan zo ver. Het WK Inline-skaten komt voor het eerst naar Nederland. Deelnemers uit ruim 50 landen komen strijden om de medailles op de piste in Heerde en binnenstad in Arnhem van 1 t/m 8 juli. In de week voorafgaand trainen de toppers van over de gehele wereld al op de snelle baan aan de Kommerseweg. Ga gerust eens kijken, tijdens de de trainingen is de toegang gratis.
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.