achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Hoogwater IJssel trekt veel bekijks

De hoge waterstanden van de IJssel trekken veel bekijks. "Af en toe is het gewoon file rijden in Veessen", lacht Esther Montfrooij van Koek en Ei.

Hoogwater IJssel trekt veel bekijks

En geen wonder. Nu is met name bij Veessen goed te zien dat het landschap ingrijpend is veranderd door de aanleg van de hoogwatergeul, Waar tot voor kort nog koeien graasden, is er voor de Tolbrug sprake van een ware binnenzee waar zelfs kitesurfers goed uit de voeten kunnen. Bij de restaurants IJsselzicht en IJsselhoeve in  Veessen is het uitzicht over de wassende rivier geweldig. En de molle van Bats ziet het water naderen.

Kozak te paard

In de haven van Veessen is maandag het beeld van de Kozak te paard geplaatst. Het leverde door het hoge water wat extra problemen op. Maar uiteindelijk slaagde de operatie. Donderdagmiddag om 14.45 uur begint bij restaurant IJsselzicht een bijeenkomst waarop het beeld onthuld zal worden. 

Rijdend van Veessen naar Marle valt op dat zwanen en ganzen tegoed doen aan het gras in de bermen, ze trekken zich weinig aan van de voorbij rijdende dagjesmensen. Bij de uitlaat van de hoogwatergeul is goed te zien hoe op 't Oever het water in toom wordt gehouden door de nieuwe zomerdijk waardoor de bewoners droge voeten houden. En in het Kloosterbos in Wapenveld staat het water weer tussen de bomen, een uniek gezicht. De soms idyllische beelden zijn de komende dagen nog te zien. De verwachte waterstanden geven aan dat het deze week nog de moeite waard zal blijven om een ritje langs de boorden van de mooiste rivier van Nederland te maken. 

Hoogwater IJssel trekt veel bekijks Hoogwater IJssel trekt veel bekijks 

“Omdat Hij Leeft”
“Omdat Hij Leeft”
“Omdat Hij Leeft” is de titel van het concert van interkerkelijk gospelkoor ICHTHUS uit Heerde.
Siberisch koude op Lammetjesdag
Siberisch koude op Lammetjesdag
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
“We zitten op dezelfde vlieghoogte”. Die opmerking met een knipoog naar de discussie over vliegveld Lelystad, maakte wethouder Wolbert Meijer bij de ondertekening van een prestatiecontract met Wij zijn Heerde (WZH). Hij wilde er maar mee aangeven dat de toeristische organisatie en de gemeente duidelijk op één lijn zitten voor de verdere ontwikkeling.
Heerde steunt WK Inline skaten
Heerde steunt WK Inline skaten
Uit maar liefst zestig landen komen begin juli honderden sporters en hun begeleiders naar Heerde en Arnhem. De gemeente Heerde is er trots op dat het de Skeelerclub Oost-Veluwe gelukt is het WK Inline & Freestyle Skaten hierheen te halen.
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Vijf klassen van de CC de Noordgouw maakten deze week een uitgebreide veldexcursie door het gebied van de hoogwatergeul Veessen/Wapenveld. Dit in het kader van een opdracht van het IVN en de gemeente Heerde om dit gebied aantrekkelijker te maken voor de (inter)nationale toerist.
Paasjubel in Heerde
Paasjubel in Heerde
Opnieuw Paasjubel in Heerde Ook dit jaar organiseert het Interkerkelijk Platform Heerde in de vroege ochtend van de 1e Paasdag (1 april 2018) de Paasjubel. Hierbij is traditioneel veel aandacht voor het zingen van bekende Paasliederen onder muzikale begeleiding. Ds. Mulder van de Christelijk gereformeerde Kerk in Heerde is bereid gevonden de verbindende teksten uit te spreken en daarnaast een korte meditatie te verzorgen. Plaats van handeling is het Dorpsplein in het centrum van Heerde. Aanvang 8:15 uur en einde uiterlijk om 9:00 uur. Een liturgie met daarop alle liederen wordt uitgedeeld. Op deze liturgie staan ook de aanvangstijden van de diensten in de diverse kerken vermeld. Het is inmiddels traditie dat de Paasjubel ongeacht de weersomstandigheden doorgaat. En … er koffie en thee. Hartelijk welkom allemaal.