achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Zeer succesvolle Koningsspelen Heerde

Wat een mega succes en een gezellige sportieve sfeer was er. Alle kinderen van groep 3 t/m 8 van de Parkschool, het Kristal en de Wereldwijs mochten met bijna 300 leerlingen in groepen deelnemen aan het uitdagende en gevarieerde sportaanbod van Heerder sportverenigingen.

Gymmeester Dennis Jolink heeft samen met stagiair Dennis Bartelds een draaiboek gemaakt en de lokale sportaanbieders hebben hier op een geweldige manier invulling aan gegeven. ’s Morgens was er een bomvol programma voor de drie in de Heerd gevestigde scholen. Tafeltennis, tennis, turnen, voetbal, badminton, basketbal, knotshockey en atletiek kwamen allemaal voorbij. Er was zelfs een pannakooi aanwezig. Speciaal voor groepen 1 en 2 was er een skelterparcours en een springkussen gesponsord door Gedo. Om exact 10.00 uur werd het veelal zonnige programma even onderbroken voor de HUPSAKEE dans van kinderen voor kinderen onder leiding van Marit Vogel, beter bekend als Marit Dans.

’s Middags tijdens de vrije inloop waren er boven verwachting ook honderden kinderen die kwamen meedoen tijdens het aanbod van o.a. de tumblingbaan van GV Pegasus, het atletiek parcours van AV de Gemzen, en clinic van tafeltennisvereniging VINED, voetballen met VV Heerde, tennissen bij HLTC Heerder Lawn Tennis Club en volleyballen met Langhenkel HEC. Ook de kermis deed goede zaken tijdens de euromiddag. Het kennismaken met verschillende sporten vonden de kinderen echt leuk want welke voetballer heeft er ooit getennist? Of welke tennisser heeft er ooit geturnd? Er werden enorm veel leuke activiteiten aangeboden dankzij de sportaanbieders. 

De kinderen vonden het geweldig; dit was aan de blije gezichten en positieve reacties af te lezen. De favoriete onderdelen waren bij de kinderen was toch wel de tumblingbaan en het voetballen. “Kunnen we dit niet elke week doen?” is een van de veel gehoorde uitspraken deze middag.

Combinatiefunctionaris Dennis Jolink hoopt volgend jaar op vrijdag 21 april op een vervolg en richt zich vanaf nu op de nationale sportweek die van 17 t/m 24 september gaat plaatsvinden.

Voor meer leuke foto’s, like & volg de Facebookpagina: www.facebook.com/jeugdinbeweging 

Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Evert de Jonge uit Emst houdt dinsdag 26 juni de laatste van een serie lezingen over het klooster Hulsbergen. De afsluiting van de lezingencyclus is zaterdagmorgen 30 juni met een excursie naar de locatie via een wandeling over het Kloosterpad. Die kan worden afgesloten met deelname aan het 'Culineeren' van Edith Westendorp.
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Maandenlang is er gewerkt aan alle voorbereidingen en de komende week is het dan zo ver. Het WK Inline-skaten komt voor het eerst naar Nederland. Deelnemers uit ruim 50 landen komen strijden om de medailles op de piste in Heerde en binnenstad in Arnhem van 1 t/m 8 juli. In de week voorafgaand trainen de toppers van over de gehele wereld al op de snelle baan aan de Kommerseweg. Ga gerust eens kijken, tijdens de de trainingen is de toegang gratis.
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.