achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Zeer succesvolle Koningsspelen Heerde

Wat een mega succes en een gezellige sportieve sfeer was er. Alle kinderen van groep 3 t/m 8 van de Parkschool, het Kristal en de Wereldwijs mochten met bijna 300 leerlingen in groepen deelnemen aan het uitdagende en gevarieerde sportaanbod van Heerder sportverenigingen.

Gymmeester Dennis Jolink heeft samen met stagiair Dennis Bartelds een draaiboek gemaakt en de lokale sportaanbieders hebben hier op een geweldige manier invulling aan gegeven. ’s Morgens was er een bomvol programma voor de drie in de Heerd gevestigde scholen. Tafeltennis, tennis, turnen, voetbal, badminton, basketbal, knotshockey en atletiek kwamen allemaal voorbij. Er was zelfs een pannakooi aanwezig. Speciaal voor groepen 1 en 2 was er een skelterparcours en een springkussen gesponsord door Gedo. Om exact 10.00 uur werd het veelal zonnige programma even onderbroken voor de HUPSAKEE dans van kinderen voor kinderen onder leiding van Marit Vogel, beter bekend als Marit Dans.

’s Middags tijdens de vrije inloop waren er boven verwachting ook honderden kinderen die kwamen meedoen tijdens het aanbod van o.a. de tumblingbaan van GV Pegasus, het atletiek parcours van AV de Gemzen, en clinic van tafeltennisvereniging VINED, voetballen met VV Heerde, tennissen bij HLTC Heerder Lawn Tennis Club en volleyballen met Langhenkel HEC. Ook de kermis deed goede zaken tijdens de euromiddag. Het kennismaken met verschillende sporten vonden de kinderen echt leuk want welke voetballer heeft er ooit getennist? Of welke tennisser heeft er ooit geturnd? Er werden enorm veel leuke activiteiten aangeboden dankzij de sportaanbieders. 

De kinderen vonden het geweldig; dit was aan de blije gezichten en positieve reacties af te lezen. De favoriete onderdelen waren bij de kinderen was toch wel de tumblingbaan en het voetballen. “Kunnen we dit niet elke week doen?” is een van de veel gehoorde uitspraken deze middag.

Combinatiefunctionaris Dennis Jolink hoopt volgend jaar op vrijdag 21 april op een vervolg en richt zich vanaf nu op de nationale sportweek die van 17 t/m 24 september gaat plaatsvinden.

Voor meer leuke foto’s, like & volg de Facebookpagina: www.facebook.com/jeugdinbeweging