achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Verbeteringen in en om schaapskooi

De schaapskooi, schuur, het herdersverblijf en de naaste omgeving op de Renderklippen in Heerde zijn onlangs zichtbaar verbeterd. Een nieuwe rieten kap op de gebouwen en een verharde weg bieden nieuwe mogelijkheden voor de toekomst.

Enige voorwaarde voor de verstrekking van subsidie voor deze verbeteringen was dat een deel van het zandpad terug gegeven zou worden aan de natuur. Daarom sloten de Heerder wethouder Gerrit van Dijk en schaapsherder Lammert Niessing samen de vroegere parkeerplek en zandweg af.

Feestelijke ingebruikname gerestaureerde schaapskooiHet opgeknapte schaapskooicomplex en de verbeterde omgeving werden maandag 25 april feestelijk in gebruik genomen. 

Flink opgeknapt
De rieten daken van de schaapskooi en schuur zijn compleet vernieuwd. Verder is een hoognodige schilderbeurt uitgevoerd. Dit was mogelijk dankzij een financiële bijdrage van de gemeente Heerde en vanuit het Regiocontract, een overeenkomst met de provincie Gelderland.

Prachtige omgeving
Intussen is ook de toegangsweg naar de schaapskooi verhard en zijn er vlakbij de kooi parkeerplaatsen aangelegd. Kortom; er is de afgelopen maanden hard gewerkt om de schaapskooi en directe omgeving weer een prachtig aanzien te geven dat goed aansluit bij de omringende natuur. 

De schaapskooi is nu nog meer dan voorheen uw bezoekje absoluut waard! 

Siberisch koude op Lammetjesdag
Siberisch koude op Lammetjesdag
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
“We zitten op dezelfde vlieghoogte”. Die opmerking met een knipoog naar de discussie over vliegveld Lelystad, maakte wethouder Wolbert Meijer bij de ondertekening van een prestatiecontract met Wij zijn Heerde (WZH). Hij wilde er maar mee aangeven dat de toeristische organisatie en de gemeente duidelijk op één lijn zitten voor de verdere ontwikkeling.
Heerde steunt WK Inline skaten
Heerde steunt WK Inline skaten
Uit maar liefst zestig landen komen begin juli honderden sporters en hun begeleiders naar Heerde en Arnhem. De gemeente Heerde is er trots op dat het de Skeelerclub Oost-Veluwe gelukt is het WK Inline & Freestyle Skaten hierheen te halen.
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Vijf klassen van de CC de Noordgouw maakten deze week een uitgebreide veldexcursie door het gebied van de hoogwatergeul Veessen/Wapenveld. Dit in het kader van een opdracht van het IVN en de gemeente Heerde om dit gebied aantrekkelijker te maken voor de (inter)nationale toerist.
Paasjubel in Heerde
Paasjubel in Heerde
Opnieuw Paasjubel in Heerde Ook dit jaar organiseert het Interkerkelijk Platform Heerde in de vroege ochtend van de 1e Paasdag (1 april 2018) de Paasjubel. Hierbij is traditioneel veel aandacht voor het zingen van bekende Paasliederen onder muzikale begeleiding. Ds. Mulder van de Christelijk gereformeerde Kerk in Heerde is bereid gevonden de verbindende teksten uit te spreken en daarnaast een korte meditatie te verzorgen. Plaats van handeling is het Dorpsplein in het centrum van Heerde. Aanvang 8:15 uur en einde uiterlijk om 9:00 uur. Een liturgie met daarop alle liederen wordt uitgedeeld. Op deze liturgie staan ook de aanvangstijden van de diensten in de diverse kerken vermeld. Het is inmiddels traditie dat de Paasjubel ongeacht de weersomstandigheden doorgaat. En … er koffie en thee. Hartelijk welkom allemaal.