achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Binnenkort:

Verbeteringen in en om schaapskooi

De schaapskooi, schuur, het herdersverblijf en de naaste omgeving op de Renderklippen in Heerde zijn onlangs zichtbaar verbeterd. Een nieuwe rieten kap op de gebouwen en een verharde weg bieden nieuwe mogelijkheden voor de toekomst.

Enige voorwaarde voor de verstrekking van subsidie voor deze verbeteringen was dat een deel van het zandpad terug gegeven zou worden aan de natuur. Daarom sloten de Heerder wethouder Gerrit van Dijk en schaapsherder Lammert Niessing samen de vroegere parkeerplek en zandweg af.

Feestelijke ingebruikname gerestaureerde schaapskooiHet opgeknapte schaapskooicomplex en de verbeterde omgeving werden maandag 25 april feestelijk in gebruik genomen. 

Flink opgeknapt
De rieten daken van de schaapskooi en schuur zijn compleet vernieuwd. Verder is een hoognodige schilderbeurt uitgevoerd. Dit was mogelijk dankzij een financiële bijdrage van de gemeente Heerde en vanuit het Regiocontract, een overeenkomst met de provincie Gelderland.

Prachtige omgeving
Intussen is ook de toegangsweg naar de schaapskooi verhard en zijn er vlakbij de kooi parkeerplaatsen aangelegd. Kortom; er is de afgelopen maanden hard gewerkt om de schaapskooi en directe omgeving weer een prachtig aanzien te geven dat goed aansluit bij de omringende natuur. 

De schaapskooi is nu nog meer dan voorheen uw bezoekje absoluut waard!