achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Veessen krijgt toch compleet Rivierfront

Het ziet er naar uit dat het grootschalige project Riverfront in Veessen toch in volle omvang door kan gaan. Vorige maand leek het er nog op dat het project flink moest worden afgeslankt. Eigenaresse Geke de Weerd van De IJsselhoeve heeft inmiddels aangeven mee te willen doen met het project.

De IJsselhoeve heeft op 31 maart een overeenkomst ondertekend en daarmee al serieuze interesse  getoond. Over de verdere voorwaarden wordt nog gesproken. Geke de Weerd: ’Het is een prachtig project waar we straks met z’n allen van kunnen genieten. Het is een stimulans voor de lokale economie, het toerisme, de zichtlijnen en de leefbaarheid in het dorp. We werken er graag aan mee om hier ons steentje aan bij te dragen.’

De overeenstemming met De IJsselhoeve was nodig om niet alleen het haventerrein in Veessen grondig op te knappen, maar ook een rivierbad aan te leggen op het terrein van De IJsselhoeve, plus een parkeerterrein.  

Uitwerking plannen
Het project, dat rond de anderhalf miljoen euro kost en voor het grootste deel gefinancierd wordt door de gemeente Heerde en de Provincie, moet op 1 januari 2018 gerealiseerd zijn. Om dat nog te halen, wordt er nu extra hard gewerkt aan de uitwerking van de plannen, die Veessen heel wat recreatieve mogelijkheden opleveren. Wethouder Gerrit van Dijk is blij dat gezamenlijk de schouders eronder gezet worden: ‘De IJsselhoeve en de gemeente Heerde hebben vertrouwen in een goede samenwerking. En dat is nodig om dit project voortvarend uit te werken, uit te voeren en tot een goed einde te brengen.’

Aantrekkelijke rust- en pleisterplaats
De opgave is om een deel van Veessen, dat aan de IJssel grenst, te ontwikkelen tot een aantrekkelijke rust- en pleisterplaats voor bewoners en uiteenlopende recreanten. Vooral voor watersporters, wandelaars en fietsers, natuur- en rustzoekers. Een aantrekkelijk IJsselfront met kleinschalige, maar kwalitatief hoogwaardige voorzieningen, waaronder horeca, verblijfsrecreatie, zwemgelegenheid, een jachthaven en natuurontwikkeling versterken dit beeld. Een gezamenlijke aanpak biedt kansen om het ‘verrommelde’ rivierfront in zijn geheel en in samenhang met de verschillende bestemmingen en de omgeving te ontwikkelen.

Boeiende lezing over Het Vossenbroek
Het Vossenbroek is een heel bijzondere plek, dat bij een nadere beschouwing veel onverwachte zaken herbergt. Een moerassig, nat en laaggelegen stuk grond ten oosten van Epe. Het Vossenbroek wordt door de A50 in twee delen gesneden. Het ligt bovendien binnen de gemeentegrenzen van Epe en is eenvoudig te bereiken. Het kent een lange ontstaansgeschiedenis. Geologie, archeologie en bewoning door boeren, hebben dit intieme stukje landschap een gezicht gegeven, ook de bodem heeft z’n geheimen prijs gegeven. Vooral Fauna en flora hebben hun bijdrage geleverd. Tijdens de lezing dwaalt Bauke Terpstra virtueel door dit unieke natuurlandschap. Datum: 22 maart 2018 Plaats: Kulturhus Epe, Stationsstraat 25, 8161 CP. Epe. Aanvang: 20.00 uur Informatie: Yvonne Zeegers – secretaris@epe-heerde.knnv.nl Toegangsprijs € 3,--. Voor KNNV- en IVN leden gratis.
Basjkierenmonument in volksverhalen Cittaslow
Basjkierenmonument in volksverhalen Cittaslow
Met de plaatsing van het Basjkierenmonument in Veessen, begin dit jaar, kwam een belangrijk stukje geschiedenis weer in de schijnwerpers te staan. Het verhaal van die geschiedenis is nu ook vereeuwigd als één van de volksverhalen van de Cittaslow-gemeenten.
Film 'Wild' laat Veluwe in volle glorie zien
Film
​Wild – dat is de titel van de film die vanaf februari 2018 in de Nederlandse bioscopen draait. ‘Een spannende, ontroerende en ook grappige familiefilm die de Veluwe in haar volle glorie op het grote doek laat zien’, aldus de maker Luc Enting uit Ede.
Cadeau Inez Pijnenburg wijst weg naar Cittaslow
Cadeau Inez Pijnenburg wijst weg naar Cittaslow
Oud-burgemeester Inez Pijnenburg heeft, geholpen door haar opvolger Fred de Graaf, haar afscheidscadeau onthuld: een wegwijzer naar de overige Cittaslowgemeenten in Nederland.