achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Veessen krijgt toch compleet Rivierfront

Het ziet er naar uit dat het grootschalige project Riverfront in Veessen toch in volle omvang door kan gaan. Vorige maand leek het er nog op dat het project flink moest worden afgeslankt. Eigenaresse Geke de Weerd van De IJsselhoeve heeft inmiddels aangeven mee te willen doen met het project.

De IJsselhoeve heeft op 31 maart een overeenkomst ondertekend en daarmee al serieuze interesse  getoond. Over de verdere voorwaarden wordt nog gesproken. Geke de Weerd: ’Het is een prachtig project waar we straks met z’n allen van kunnen genieten. Het is een stimulans voor de lokale economie, het toerisme, de zichtlijnen en de leefbaarheid in het dorp. We werken er graag aan mee om hier ons steentje aan bij te dragen.’

De overeenstemming met De IJsselhoeve was nodig om niet alleen het haventerrein in Veessen grondig op te knappen, maar ook een rivierbad aan te leggen op het terrein van De IJsselhoeve, plus een parkeerterrein.  

Uitwerking plannen
Het project, dat rond de anderhalf miljoen euro kost en voor het grootste deel gefinancierd wordt door de gemeente Heerde en de Provincie, moet op 1 januari 2018 gerealiseerd zijn. Om dat nog te halen, wordt er nu extra hard gewerkt aan de uitwerking van de plannen, die Veessen heel wat recreatieve mogelijkheden opleveren. Wethouder Gerrit van Dijk is blij dat gezamenlijk de schouders eronder gezet worden: ‘De IJsselhoeve en de gemeente Heerde hebben vertrouwen in een goede samenwerking. En dat is nodig om dit project voortvarend uit te werken, uit te voeren en tot een goed einde te brengen.’

Aantrekkelijke rust- en pleisterplaats
De opgave is om een deel van Veessen, dat aan de IJssel grenst, te ontwikkelen tot een aantrekkelijke rust- en pleisterplaats voor bewoners en uiteenlopende recreanten. Vooral voor watersporters, wandelaars en fietsers, natuur- en rustzoekers. Een aantrekkelijk IJsselfront met kleinschalige, maar kwalitatief hoogwaardige voorzieningen, waaronder horeca, verblijfsrecreatie, zwemgelegenheid, een jachthaven en natuurontwikkeling versterken dit beeld. Een gezamenlijke aanpak biedt kansen om het ‘verrommelde’ rivierfront in zijn geheel en in samenhang met de verschillende bestemmingen en de omgeving te ontwikkelen.

Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.