achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Koninklijke onderscheidingen voor drie inwoners

Burgemeester Inez Pijnenburg heeft vanmorgen drie Koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan inwoners van de gemeente Heerde.

Temidden van een groot aantal familileleden en betrokkenen werden Henk Draaijer, Rieks Pierik en Arie van de Vlekkert benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. 

IJsclub, EHBO en diaclectgroep

Al ruim een halve eeuw is Henk Draaijer vrijwilliger bij IJsclub Vosbergen (onder andere als ijsmeester) en de EHBO-vereniging. Bij beide organisaties heeft hij veel bestuurs- en ander werk verricht. Daarnaast zet hij zich ook al vele jaren in voor ‘Dialect Wärkgroep Heerde/Wapenveld’ en is hij vrijwilliger bij Vrieze’s Erfgoed. Een veelzijdig en gewaardeerd vrijwilliger.

 

Afbouwbedrijven, ChristenUnie en Gereformeerde Kerk

De inzet van Rieks Pierik is van groot belang geweest voor de Nederlands vereniging voor afbouwbedrijven (NOA), zowel regionaal als nationaal. Op politiek gebied zet hij zich al zo’n dertig jaar in voor de GPV en haar opvolger de ChristenUnie. Hij is ook jarenlang commissielid Ruimte geweest namens de ChristenUnie/SGP. Verder is hij op kerkelijk gebied zeer actief: Binnen de Gereformeerde Kerk in Wapenveld heeft hij verschillende functies bekleed. Met zijn daadkracht en persoonlijkheid weet hij veel voor elkaar te krijgen.

 

Hulptransporten Oost-Europa, gehandicapten en veel meer

Zorg voor de medemens die het minder goed heeft is een belangrijke drijfveer voor Arie van de Vlekkert. Daarom zet hij zich vol overgave in voor hulp aan mensen Oost-Europa via de stichting Werkgroep Hulptransporten Oost-Europa (waarvan hij ook medeoprichter is) en hulp aan mensen in rampgebieden door met de stichting IOBOTA voor schoon water te zorgen. Maar met dezelfde energie zet hij zich in voor gehandicapten, bijvoorbeeld via vakantieweken. Daarnaast zet hij zich ook nog in op andere terreinen, bijvoorbeeld de kerk, de buurtbus en de EHBO-vereniging.

Boeiende lezing over Het Vossenbroek
Het Vossenbroek is een heel bijzondere plek, dat bij een nadere beschouwing veel onverwachte zaken herbergt. Een moerassig, nat en laaggelegen stuk grond ten oosten van Epe. Het Vossenbroek wordt door de A50 in twee delen gesneden. Het ligt bovendien binnen de gemeentegrenzen van Epe en is eenvoudig te bereiken. Het kent een lange ontstaansgeschiedenis. Geologie, archeologie en bewoning door boeren, hebben dit intieme stukje landschap een gezicht gegeven, ook de bodem heeft z’n geheimen prijs gegeven. Vooral Fauna en flora hebben hun bijdrage geleverd. Tijdens de lezing dwaalt Bauke Terpstra virtueel door dit unieke natuurlandschap. Datum: 22 maart 2018 Plaats: Kulturhus Epe, Stationsstraat 25, 8161 CP. Epe. Aanvang: 20.00 uur Informatie: Yvonne Zeegers – secretaris@epe-heerde.knnv.nl Toegangsprijs € 3,--. Voor KNNV- en IVN leden gratis.
Basjkierenmonument in volksverhalen Cittaslow
Basjkierenmonument in volksverhalen Cittaslow
Met de plaatsing van het Basjkierenmonument in Veessen, begin dit jaar, kwam een belangrijk stukje geschiedenis weer in de schijnwerpers te staan. Het verhaal van die geschiedenis is nu ook vereeuwigd als één van de volksverhalen van de Cittaslow-gemeenten.
Film 'Wild' laat Veluwe in volle glorie zien
Film
​Wild – dat is de titel van de film die vanaf februari 2018 in de Nederlandse bioscopen draait. ‘Een spannende, ontroerende en ook grappige familiefilm die de Veluwe in haar volle glorie op het grote doek laat zien’, aldus de maker Luc Enting uit Ede.
Cadeau Inez Pijnenburg wijst weg naar Cittaslow
Cadeau Inez Pijnenburg wijst weg naar Cittaslow
Oud-burgemeester Inez Pijnenburg heeft, geholpen door haar opvolger Fred de Graaf, haar afscheidscadeau onthuld: een wegwijzer naar de overige Cittaslowgemeenten in Nederland.