achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Koninklijke onderscheidingen voor drie inwoners

Burgemeester Inez Pijnenburg heeft vanmorgen drie Koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan inwoners van de gemeente Heerde.

Temidden van een groot aantal familileleden en betrokkenen werden Henk Draaijer, Rieks Pierik en Arie van de Vlekkert benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. 

IJsclub, EHBO en diaclectgroep

Al ruim een halve eeuw is Henk Draaijer vrijwilliger bij IJsclub Vosbergen (onder andere als ijsmeester) en de EHBO-vereniging. Bij beide organisaties heeft hij veel bestuurs- en ander werk verricht. Daarnaast zet hij zich ook al vele jaren in voor ‘Dialect Wärkgroep Heerde/Wapenveld’ en is hij vrijwilliger bij Vrieze’s Erfgoed. Een veelzijdig en gewaardeerd vrijwilliger.

 

Afbouwbedrijven, ChristenUnie en Gereformeerde Kerk

De inzet van Rieks Pierik is van groot belang geweest voor de Nederlands vereniging voor afbouwbedrijven (NOA), zowel regionaal als nationaal. Op politiek gebied zet hij zich al zo’n dertig jaar in voor de GPV en haar opvolger de ChristenUnie. Hij is ook jarenlang commissielid Ruimte geweest namens de ChristenUnie/SGP. Verder is hij op kerkelijk gebied zeer actief: Binnen de Gereformeerde Kerk in Wapenveld heeft hij verschillende functies bekleed. Met zijn daadkracht en persoonlijkheid weet hij veel voor elkaar te krijgen.

 

Hulptransporten Oost-Europa, gehandicapten en veel meer

Zorg voor de medemens die het minder goed heeft is een belangrijke drijfveer voor Arie van de Vlekkert. Daarom zet hij zich vol overgave in voor hulp aan mensen Oost-Europa via de stichting Werkgroep Hulptransporten Oost-Europa (waarvan hij ook medeoprichter is) en hulp aan mensen in rampgebieden door met de stichting IOBOTA voor schoon water te zorgen. Maar met dezelfde energie zet hij zich in voor gehandicapten, bijvoorbeeld via vakantieweken. Daarnaast zet hij zich ook nog in op andere terreinen, bijvoorbeeld de kerk, de buurtbus en de EHBO-vereniging.