achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Koninklijke onderscheidingen voor drie inwoners

Burgemeester Inez Pijnenburg heeft vanmorgen drie Koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan inwoners van de gemeente Heerde.

Temidden van een groot aantal familileleden en betrokkenen werden Henk Draaijer, Rieks Pierik en Arie van de Vlekkert benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. 

IJsclub, EHBO en diaclectgroep

Al ruim een halve eeuw is Henk Draaijer vrijwilliger bij IJsclub Vosbergen (onder andere als ijsmeester) en de EHBO-vereniging. Bij beide organisaties heeft hij veel bestuurs- en ander werk verricht. Daarnaast zet hij zich ook al vele jaren in voor ‘Dialect Wärkgroep Heerde/Wapenveld’ en is hij vrijwilliger bij Vrieze’s Erfgoed. Een veelzijdig en gewaardeerd vrijwilliger.

 

Afbouwbedrijven, ChristenUnie en Gereformeerde Kerk

De inzet van Rieks Pierik is van groot belang geweest voor de Nederlands vereniging voor afbouwbedrijven (NOA), zowel regionaal als nationaal. Op politiek gebied zet hij zich al zo’n dertig jaar in voor de GPV en haar opvolger de ChristenUnie. Hij is ook jarenlang commissielid Ruimte geweest namens de ChristenUnie/SGP. Verder is hij op kerkelijk gebied zeer actief: Binnen de Gereformeerde Kerk in Wapenveld heeft hij verschillende functies bekleed. Met zijn daadkracht en persoonlijkheid weet hij veel voor elkaar te krijgen.

 

Hulptransporten Oost-Europa, gehandicapten en veel meer

Zorg voor de medemens die het minder goed heeft is een belangrijke drijfveer voor Arie van de Vlekkert. Daarom zet hij zich vol overgave in voor hulp aan mensen Oost-Europa via de stichting Werkgroep Hulptransporten Oost-Europa (waarvan hij ook medeoprichter is) en hulp aan mensen in rampgebieden door met de stichting IOBOTA voor schoon water te zorgen. Maar met dezelfde energie zet hij zich in voor gehandicapten, bijvoorbeeld via vakantieweken. Daarnaast zet hij zich ook nog in op andere terreinen, bijvoorbeeld de kerk, de buurtbus en de EHBO-vereniging.

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken