achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Anko start outdoorbedrijf Buitengewoon Buiten

Anko Tempelman gaat zaterdag 7 mei van start met zijn outdoorbedrijf Buitengewoon Buiten. Op het Apeldoorns kanaal nabij Vrieze's Erfgoed aan de Groteweg 54 in Wapenveld, houdt hij dan een introductiedag.

 “Ik wil mensen graag onze schitterende omgeving laten zien door buitenactiviteiten. Dat kan per kano, wandelend of fietsend en zelfs op de motor”, vertelt de kersverse recreatie-ondernemer. Het schone Apeldoornse kanaal heeft hem de aanzet gegeven om te starten met Buitengewoon Buiten. Anko woont zelf aan de Loswal aan de waterweg die Wapenveld doorkruist. En dat is dichtbij de Manenbergerbrug en die omgeving moet in de visie van de gemeente Heerde een toeristisch knooppunt worden. Vorig jaar nam hij de beslissing om met Buitengewoon Buiten van start te gaan. Nu zijn de kano's aangeschaft, heeft hij materiaal om vlotten te bouwen, is er overleg gevoerd om (groeps)arrangementen, fiets- en wandelexcursies en kinderfeestjes aan te bieden. Samen met vader Albert Tempelman volgde hij de IVN-cursus 'Gastheer van het Landschap'. “Je bent hier wel opgegroeid maar via de cursus hebben we heel veel interessante dingen ontdekt en contacten kunnen leggen. Mede daardoor kunnen we verschillende programma's aanbieden”, vertelt Anko. Groepen jongeren, families of personeelsverenigingen kunnen in de kano stappen of vlotten bouwen. Een fiets- of wandelexcursie onder leiding van gids Albert Tempelman is mogelijk in combinatie met een arrangement van Vrieze's Erfgoed. Vooraf koffie en koek, na afloop pannenkoeken en ijs om maar wat te noemen. Een waterrijk kinderfeest is ook mogelijk, dat in samenwerking met cafetaria 't Zwarte Paard en Vrieze's Erfgoed. Anko is zelf motorliefhebber en heeft ook een motorroute van 125 km in zijn programma opgenomen. “De afgelopen tijd hebben we vooral via facebook van ons laten horen. En dat levert heel veel positieve reacties en vragen op. Nu kunnen we echt aan de slag”, meldt Anko Tempelman. Zaterdag 7 mei is er vanaf 10.00 tot 16.00 uur een introductiedag van zijn nieuwe bedrijf op het Apeldoorns kanaal bij bezoekerscentrum Vrieze's Erfgoed in Wapenveld. Voor 5,00 euro per uur kunnen de kano's geprobeerd worden. Wie over de groepsactiviteiten, excursies of kinderfeestjes informatie wil, kan contact opnemen met Buitengewoon Buiten via tel. 06-21111561 of via www.buitengewoon-buiten.nl.

Siberisch koude op Lammetjesdag
Siberisch koude op Lammetjesdag
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
“We zitten op dezelfde vlieghoogte”. Die opmerking met een knipoog naar de discussie over vliegveld Lelystad, maakte wethouder Wolbert Meijer bij de ondertekening van een prestatiecontract met Wij zijn Heerde (WZH). Hij wilde er maar mee aangeven dat de toeristische organisatie en de gemeente duidelijk op één lijn zitten voor de verdere ontwikkeling.
Heerde steunt WK Inline skaten
Heerde steunt WK Inline skaten
Uit maar liefst zestig landen komen begin juli honderden sporters en hun begeleiders naar Heerde en Arnhem. De gemeente Heerde is er trots op dat het de Skeelerclub Oost-Veluwe gelukt is het WK Inline & Freestyle Skaten hierheen te halen.
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Vijf klassen van de CC de Noordgouw maakten deze week een uitgebreide veldexcursie door het gebied van de hoogwatergeul Veessen/Wapenveld. Dit in het kader van een opdracht van het IVN en de gemeente Heerde om dit gebied aantrekkelijker te maken voor de (inter)nationale toerist.
Paasjubel in Heerde
Paasjubel in Heerde
Opnieuw Paasjubel in Heerde Ook dit jaar organiseert het Interkerkelijk Platform Heerde in de vroege ochtend van de 1e Paasdag (1 april 2018) de Paasjubel. Hierbij is traditioneel veel aandacht voor het zingen van bekende Paasliederen onder muzikale begeleiding. Ds. Mulder van de Christelijk gereformeerde Kerk in Heerde is bereid gevonden de verbindende teksten uit te spreken en daarnaast een korte meditatie te verzorgen. Plaats van handeling is het Dorpsplein in het centrum van Heerde. Aanvang 8:15 uur en einde uiterlijk om 9:00 uur. Een liturgie met daarop alle liederen wordt uitgedeeld. Op deze liturgie staan ook de aanvangstijden van de diensten in de diverse kerken vermeld. Het is inmiddels traditie dat de Paasjubel ongeacht de weersomstandigheden doorgaat. En … er koffie en thee. Hartelijk welkom allemaal.