achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Anko start outdoorbedrijf Buitengewoon Buiten

Anko Tempelman gaat zaterdag 7 mei van start met zijn outdoorbedrijf Buitengewoon Buiten. Op het Apeldoorns kanaal nabij Vrieze's Erfgoed aan de Groteweg 54 in Wapenveld, houdt hij dan een introductiedag.

 “Ik wil mensen graag onze schitterende omgeving laten zien door buitenactiviteiten. Dat kan per kano, wandelend of fietsend en zelfs op de motor”, vertelt de kersverse recreatie-ondernemer. Het schone Apeldoornse kanaal heeft hem de aanzet gegeven om te starten met Buitengewoon Buiten. Anko woont zelf aan de Loswal aan de waterweg die Wapenveld doorkruist. En dat is dichtbij de Manenbergerbrug en die omgeving moet in de visie van de gemeente Heerde een toeristisch knooppunt worden. Vorig jaar nam hij de beslissing om met Buitengewoon Buiten van start te gaan. Nu zijn de kano's aangeschaft, heeft hij materiaal om vlotten te bouwen, is er overleg gevoerd om (groeps)arrangementen, fiets- en wandelexcursies en kinderfeestjes aan te bieden. Samen met vader Albert Tempelman volgde hij de IVN-cursus 'Gastheer van het Landschap'. “Je bent hier wel opgegroeid maar via de cursus hebben we heel veel interessante dingen ontdekt en contacten kunnen leggen. Mede daardoor kunnen we verschillende programma's aanbieden”, vertelt Anko. Groepen jongeren, families of personeelsverenigingen kunnen in de kano stappen of vlotten bouwen. Een fiets- of wandelexcursie onder leiding van gids Albert Tempelman is mogelijk in combinatie met een arrangement van Vrieze's Erfgoed. Vooraf koffie en koek, na afloop pannenkoeken en ijs om maar wat te noemen. Een waterrijk kinderfeest is ook mogelijk, dat in samenwerking met cafetaria 't Zwarte Paard en Vrieze's Erfgoed. Anko is zelf motorliefhebber en heeft ook een motorroute van 125 km in zijn programma opgenomen. “De afgelopen tijd hebben we vooral via facebook van ons laten horen. En dat levert heel veel positieve reacties en vragen op. Nu kunnen we echt aan de slag”, meldt Anko Tempelman. Zaterdag 7 mei is er vanaf 10.00 tot 16.00 uur een introductiedag van zijn nieuwe bedrijf op het Apeldoorns kanaal bij bezoekerscentrum Vrieze's Erfgoed in Wapenveld. Voor 5,00 euro per uur kunnen de kano's geprobeerd worden. Wie over de groepsactiviteiten, excursies of kinderfeestjes informatie wil, kan contact opnemen met Buitengewoon Buiten via tel. 06-21111561 of via www.buitengewoon-buiten.nl.

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken