achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Binnenkort:

Anko start outdoorbedrijf Buitengewoon Buiten

Anko Tempelman gaat zaterdag 7 mei van start met zijn outdoorbedrijf Buitengewoon Buiten. Op het Apeldoorns kanaal nabij Vrieze's Erfgoed aan de Groteweg 54 in Wapenveld, houdt hij dan een introductiedag.

 “Ik wil mensen graag onze schitterende omgeving laten zien door buitenactiviteiten. Dat kan per kano, wandelend of fietsend en zelfs op de motor”, vertelt de kersverse recreatie-ondernemer. Het schone Apeldoornse kanaal heeft hem de aanzet gegeven om te starten met Buitengewoon Buiten. Anko woont zelf aan de Loswal aan de waterweg die Wapenveld doorkruist. En dat is dichtbij de Manenbergerbrug en die omgeving moet in de visie van de gemeente Heerde een toeristisch knooppunt worden. Vorig jaar nam hij de beslissing om met Buitengewoon Buiten van start te gaan. Nu zijn de kano's aangeschaft, heeft hij materiaal om vlotten te bouwen, is er overleg gevoerd om (groeps)arrangementen, fiets- en wandelexcursies en kinderfeestjes aan te bieden. Samen met vader Albert Tempelman volgde hij de IVN-cursus 'Gastheer van het Landschap'. “Je bent hier wel opgegroeid maar via de cursus hebben we heel veel interessante dingen ontdekt en contacten kunnen leggen. Mede daardoor kunnen we verschillende programma's aanbieden”, vertelt Anko. Groepen jongeren, families of personeelsverenigingen kunnen in de kano stappen of vlotten bouwen. Een fiets- of wandelexcursie onder leiding van gids Albert Tempelman is mogelijk in combinatie met een arrangement van Vrieze's Erfgoed. Vooraf koffie en koek, na afloop pannenkoeken en ijs om maar wat te noemen. Een waterrijk kinderfeest is ook mogelijk, dat in samenwerking met cafetaria 't Zwarte Paard en Vrieze's Erfgoed. Anko is zelf motorliefhebber en heeft ook een motorroute van 125 km in zijn programma opgenomen. “De afgelopen tijd hebben we vooral via facebook van ons laten horen. En dat levert heel veel positieve reacties en vragen op. Nu kunnen we echt aan de slag”, meldt Anko Tempelman. Zaterdag 7 mei is er vanaf 10.00 tot 16.00 uur een introductiedag van zijn nieuwe bedrijf op het Apeldoorns kanaal bij bezoekerscentrum Vrieze's Erfgoed in Wapenveld. Voor 5,00 euro per uur kunnen de kano's geprobeerd worden. Wie over de groepsactiviteiten, excursies of kinderfeestjes informatie wil, kan contact opnemen met Buitengewoon Buiten via tel. 06-21111561 of via www.buitengewoon-buiten.nl.

Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Evert de Jonge uit Emst houdt dinsdag 26 juni de laatste van een serie lezingen over het klooster Hulsbergen. De afsluiting van de lezingencyclus is zaterdagmorgen 30 juni met een excursie naar de locatie via een wandeling over het Kloosterpad. Die kan worden afgesloten met deelname aan het 'Culineeren' van Edith Westendorp.
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Maandenlang is er gewerkt aan alle voorbereidingen en de komende week is het dan zo ver. Het WK Inline-skaten komt voor het eerst naar Nederland. Deelnemers uit ruim 50 landen komen strijden om de medailles op de piste in Heerde en binnenstad in Arnhem van 1 t/m 8 juli. In de week voorafgaand trainen de toppers van over de gehele wereld al op de snelle baan aan de Kommerseweg. Ga gerust eens kijken, tijdens de de trainingen is de toegang gratis.
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.