achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

KinderLoop: kinderen strijden tegen kanker

De KinderLoop is een onderdeel van de SamenLoop voor Hoop Heerde. Zaterdag 4 juni om 14.00 uur lopen kinderen van 3 t/m 12 jaar mee in de strijd tegen kanker.

Tamara Boelsen, medewerkster van ‘t Hummelhuis is één van de organisatoren. “Kinderen begrijpen vaak al goed wat een vreselijke ziekte kanker is. Ze krijgen er helaas ook mee te maken in hun omgeving, of zelfs zelf. Zij willen ook hun steentje bijdragen en geld ophalen.”

De KinderLoop is eigenlijk de korte versie van de SamenLoop. Kinderen kunnen kiezen of ze één of twee keer 24 minuten lopen. Dit mogen ze op de dag zelf besluiten, zijn ze moe na de eerste ronde; dan mogen ze natuurlijk stoppen. In het midden van het Van Meurspark komt een speciaal KinderLoop parcours, zodat de kinderen echt in het middelpunt staan. Tamara: “Kinderen zijn natuurlijk onze doelgroep, vandaar dat wij met enkele collega’s de organisatie op ons nemen. Wij vinden het belangrijk dat ook kinderen meedoen aan de actie en zich in kunnen zetten.”

Hoe doe je mee?

Het inschrijfgeld voor kinderen is 2,50 euro. Daarvoor krijgen ze een T-shirt en een sponsorlijst. Ze kunnen familie, vrienden, buren en kennissen vragen om te sponsoren, maar ze kunnen bijvoorbeeld ook klusjes doen of flessen inzamelen om geld op te halen voor het goede doel.

Tamara: “We hebben alle basisscholen in de gemeente benaderd. Daar liggen inschrijflijsten. Kinderen kunnen zich als team of individueel aanmelden. We vragen scholen om de inschrijflijsten te verzamelen en de actie onder de aandacht te brengen. We hopen op veel reacties en deelname! En natuurlijk dat er ook veel publiek is om de kinderen aan te moedigen.”

Heeft de basisschool geen inschrijfformulier en wil je graag meedoen? Mail dan naar kinderloopheerde@gmail.com Ben je zelf enthousiast geworden en wil je niet alleen je kinderen inschrijven voor de KinderLoop maar ook zelf iets doen? Dat kan! De SamenLoop Heerde is op vrijdag 3 en zaterdag 4 juni 2016 in Heerde in het Van Meurspark. Kijk op www.samenloopvoorhoop.nl/heerde en doe mee!