achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

KinderLoop: kinderen strijden tegen kanker

De KinderLoop is een onderdeel van de SamenLoop voor Hoop Heerde. Zaterdag 4 juni om 14.00 uur lopen kinderen van 3 t/m 12 jaar mee in de strijd tegen kanker.

Tamara Boelsen, medewerkster van ‘t Hummelhuis is één van de organisatoren. “Kinderen begrijpen vaak al goed wat een vreselijke ziekte kanker is. Ze krijgen er helaas ook mee te maken in hun omgeving, of zelfs zelf. Zij willen ook hun steentje bijdragen en geld ophalen.”

De KinderLoop is eigenlijk de korte versie van de SamenLoop. Kinderen kunnen kiezen of ze één of twee keer 24 minuten lopen. Dit mogen ze op de dag zelf besluiten, zijn ze moe na de eerste ronde; dan mogen ze natuurlijk stoppen. In het midden van het Van Meurspark komt een speciaal KinderLoop parcours, zodat de kinderen echt in het middelpunt staan. Tamara: “Kinderen zijn natuurlijk onze doelgroep, vandaar dat wij met enkele collega’s de organisatie op ons nemen. Wij vinden het belangrijk dat ook kinderen meedoen aan de actie en zich in kunnen zetten.”

Hoe doe je mee?

Het inschrijfgeld voor kinderen is 2,50 euro. Daarvoor krijgen ze een T-shirt en een sponsorlijst. Ze kunnen familie, vrienden, buren en kennissen vragen om te sponsoren, maar ze kunnen bijvoorbeeld ook klusjes doen of flessen inzamelen om geld op te halen voor het goede doel.

Tamara: “We hebben alle basisscholen in de gemeente benaderd. Daar liggen inschrijflijsten. Kinderen kunnen zich als team of individueel aanmelden. We vragen scholen om de inschrijflijsten te verzamelen en de actie onder de aandacht te brengen. We hopen op veel reacties en deelname! En natuurlijk dat er ook veel publiek is om de kinderen aan te moedigen.”

Heeft de basisschool geen inschrijfformulier en wil je graag meedoen? Mail dan naar kinderloopheerde@gmail.com Ben je zelf enthousiast geworden en wil je niet alleen je kinderen inschrijven voor de KinderLoop maar ook zelf iets doen? Dat kan! De SamenLoop Heerde is op vrijdag 3 en zaterdag 4 juni 2016 in Heerde in het Van Meurspark. Kijk op www.samenloopvoorhoop.nl/heerde en doe mee!

Boeiende lezing over Het Vossenbroek
Het Vossenbroek is een heel bijzondere plek, dat bij een nadere beschouwing veel onverwachte zaken herbergt. Een moerassig, nat en laaggelegen stuk grond ten oosten van Epe. Het Vossenbroek wordt door de A50 in twee delen gesneden. Het ligt bovendien binnen de gemeentegrenzen van Epe en is eenvoudig te bereiken. Het kent een lange ontstaansgeschiedenis. Geologie, archeologie en bewoning door boeren, hebben dit intieme stukje landschap een gezicht gegeven, ook de bodem heeft z’n geheimen prijs gegeven. Vooral Fauna en flora hebben hun bijdrage geleverd. Tijdens de lezing dwaalt Bauke Terpstra virtueel door dit unieke natuurlandschap. Datum: 22 maart 2018 Plaats: Kulturhus Epe, Stationsstraat 25, 8161 CP. Epe. Aanvang: 20.00 uur Informatie: Yvonne Zeegers – secretaris@epe-heerde.knnv.nl Toegangsprijs € 3,--. Voor KNNV- en IVN leden gratis.
Basjkierenmonument in volksverhalen Cittaslow
Basjkierenmonument in volksverhalen Cittaslow
Met de plaatsing van het Basjkierenmonument in Veessen, begin dit jaar, kwam een belangrijk stukje geschiedenis weer in de schijnwerpers te staan. Het verhaal van die geschiedenis is nu ook vereeuwigd als één van de volksverhalen van de Cittaslow-gemeenten.
Film 'Wild' laat Veluwe in volle glorie zien
Film
​Wild – dat is de titel van de film die vanaf februari 2018 in de Nederlandse bioscopen draait. ‘Een spannende, ontroerende en ook grappige familiefilm die de Veluwe in haar volle glorie op het grote doek laat zien’, aldus de maker Luc Enting uit Ede.
Cadeau Inez Pijnenburg wijst weg naar Cittaslow
Cadeau Inez Pijnenburg wijst weg naar Cittaslow
Oud-burgemeester Inez Pijnenburg heeft, geholpen door haar opvolger Fred de Graaf, haar afscheidscadeau onthuld: een wegwijzer naar de overige Cittaslowgemeenten in Nederland.