achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

KinderLoop: kinderen strijden tegen kanker

De KinderLoop is een onderdeel van de SamenLoop voor Hoop Heerde. Zaterdag 4 juni om 14.00 uur lopen kinderen van 3 t/m 12 jaar mee in de strijd tegen kanker.

Tamara Boelsen, medewerkster van ‘t Hummelhuis is één van de organisatoren. “Kinderen begrijpen vaak al goed wat een vreselijke ziekte kanker is. Ze krijgen er helaas ook mee te maken in hun omgeving, of zelfs zelf. Zij willen ook hun steentje bijdragen en geld ophalen.”

De KinderLoop is eigenlijk de korte versie van de SamenLoop. Kinderen kunnen kiezen of ze één of twee keer 24 minuten lopen. Dit mogen ze op de dag zelf besluiten, zijn ze moe na de eerste ronde; dan mogen ze natuurlijk stoppen. In het midden van het Van Meurspark komt een speciaal KinderLoop parcours, zodat de kinderen echt in het middelpunt staan. Tamara: “Kinderen zijn natuurlijk onze doelgroep, vandaar dat wij met enkele collega’s de organisatie op ons nemen. Wij vinden het belangrijk dat ook kinderen meedoen aan de actie en zich in kunnen zetten.”

Hoe doe je mee?

Het inschrijfgeld voor kinderen is 2,50 euro. Daarvoor krijgen ze een T-shirt en een sponsorlijst. Ze kunnen familie, vrienden, buren en kennissen vragen om te sponsoren, maar ze kunnen bijvoorbeeld ook klusjes doen of flessen inzamelen om geld op te halen voor het goede doel.

Tamara: “We hebben alle basisscholen in de gemeente benaderd. Daar liggen inschrijflijsten. Kinderen kunnen zich als team of individueel aanmelden. We vragen scholen om de inschrijflijsten te verzamelen en de actie onder de aandacht te brengen. We hopen op veel reacties en deelname! En natuurlijk dat er ook veel publiek is om de kinderen aan te moedigen.”

Heeft de basisschool geen inschrijfformulier en wil je graag meedoen? Mail dan naar kinderloopheerde@gmail.com Ben je zelf enthousiast geworden en wil je niet alleen je kinderen inschrijven voor de KinderLoop maar ook zelf iets doen? Dat kan! De SamenLoop Heerde is op vrijdag 3 en zaterdag 4 juni 2016 in Heerde in het Van Meurspark. Kijk op www.samenloopvoorhoop.nl/heerde en doe mee!

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken