achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Start Giro slechts 20 kilometer van Heerde

Wie van de wielersport houdt weet al lang dat de Giro d'Italia dit jaar start in Gelderland, in Apeldoorn om precies te zijn. De Giro d’Italia is samen met de Tour de France en de Vuelta een van de grootste wielerkoersen ter wereld. De Giro d’Italia is goed voor ruim 800 miljoen tv-kijkers in 175 landen.

Op 6, 7 en 8 mei organiseren de Provincie Gelderland en de gemeenten Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen de eerste drie etappes van de Italiaanse wielerronde.

Op donderdag 5 mei maken toeschouwers en tv-kijkers kennis met het peloton tijdens de ploegenpresentatie op het Marktplein in Apeldoorn. De ‘Grande Partenza’ (de grote start) van de Giro begint op 6 mei met een tijdrit door Apeldoorn. 180 wielrenners starten in wielertempel ‘Omnisport’ aan de Voorwaarts en finishen op de Loolaan met op de achtergrond ‘Paleis Het Loo’. Een mooie kans om dit grootse wielerspektakel van dichtbij mee te maken. Ook de tweede etappe doet de gemeente Apeldoorn aan. Hoenderloo mag op 7 mei het peloton verwelkomen.

Meer informatie over the Big Start in Gelderland vindt u op http://www.girogelderland.nl/

Wilt u dit van dichtbij meemaken, maar niet in urenlange files staan? Overweeg dan om te overnachten in de gemeente Heerde. U kunt vervolgens op de fiets (bijvoorbeeld langs het Apeldoorns Kanaal) snel en eenvoudig naar Apeldoorn. Onderweg kunt u bovendien genieten van de prachtige natuur; uitlopende bomen en struiken, jonge ganzen en een keur aan vogels.

Giro 2016 bezoeken vanuit Heerde? Doen!

Kijk hier voor alle overnachtingsmogelijkheden binnen de gemeente (zet vinkje bij overnachten in het filter)