achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Gratis advies en informatie aan ouderen

Vrijwillige ouderenadviseurs komen op verzoek met advies en informatie. bij u thuis

Soms staat u er helemaal alleen voor. U moet allerlei zaken zelf regelen en aanvragen, maar u weet eigenlijk niet waar en hoe u dit moet doen.
Of u weet gewoon niet wat u nu eigenlijk wilt. U weet alleen dat het nu niet goed loopt.
Voorbeelden hiervan kunnen zijn:

  • U hebt last van een afnemende gezondheid en mobiliteit.
  • U woont in een huis dat niet meer past bij de eisen die u stelt aan een prettige woonomgeving (bijvoorbeeld moeite met de trap, de douche of de tuin).
  • U moet rondkomen met een (te) klein pensioen.
  • U weet niet goed hoe u uw tijd moet indelen, omdat u de leuke dingen van vroeger steeds moeilijker kunt realiseren.
  • U merkt dat u steeds minder echte vrienden en kennissen overhoudt, en het steeds lastiger wordt om nieuwe contacten te leggen.

Als u daarover, of over andere zaken eens wilt praten met een Vrijwillige Ouderen Adviseur, dan kunt u contact opnemen. De VOA komt vervolgens bij u thuis en gaat in alle rust samen met u na wat er allemaal nog goed gaat en de dingen waarover u minder tevreden bent. Samen met de VOA kan dan bekeken worden wat u graag anders zou willen, wat er mogelijk is en hoe u dit zou kunnen aanpakken. Wilt u hiervan gebruik maken, dan kunt u contact opnemen met volwassenenwerker Ton Hulsebos, tel. 06-51259370 Hij zorgt er vervolgens voor, dat er een afspraak met u wordt gemaakt door een vrijwillige ouderenadviseur.

Siberisch koude op Lammetjesdag
Siberisch koude op Lammetjesdag
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
“We zitten op dezelfde vlieghoogte”. Die opmerking met een knipoog naar de discussie over vliegveld Lelystad, maakte wethouder Wolbert Meijer bij de ondertekening van een prestatiecontract met Wij zijn Heerde (WZH). Hij wilde er maar mee aangeven dat de toeristische organisatie en de gemeente duidelijk op één lijn zitten voor de verdere ontwikkeling.
Heerde steunt WK Inline skaten
Heerde steunt WK Inline skaten
Uit maar liefst zestig landen komen begin juli honderden sporters en hun begeleiders naar Heerde en Arnhem. De gemeente Heerde is er trots op dat het de Skeelerclub Oost-Veluwe gelukt is het WK Inline & Freestyle Skaten hierheen te halen.
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Vijf klassen van de CC de Noordgouw maakten deze week een uitgebreide veldexcursie door het gebied van de hoogwatergeul Veessen/Wapenveld. Dit in het kader van een opdracht van het IVN en de gemeente Heerde om dit gebied aantrekkelijker te maken voor de (inter)nationale toerist.
Paasjubel in Heerde
Paasjubel in Heerde
Opnieuw Paasjubel in Heerde Ook dit jaar organiseert het Interkerkelijk Platform Heerde in de vroege ochtend van de 1e Paasdag (1 april 2018) de Paasjubel. Hierbij is traditioneel veel aandacht voor het zingen van bekende Paasliederen onder muzikale begeleiding. Ds. Mulder van de Christelijk gereformeerde Kerk in Heerde is bereid gevonden de verbindende teksten uit te spreken en daarnaast een korte meditatie te verzorgen. Plaats van handeling is het Dorpsplein in het centrum van Heerde. Aanvang 8:15 uur en einde uiterlijk om 9:00 uur. Een liturgie met daarop alle liederen wordt uitgedeeld. Op deze liturgie staan ook de aanvangstijden van de diensten in de diverse kerken vermeld. Het is inmiddels traditie dat de Paasjubel ongeacht de weersomstandigheden doorgaat. En … er koffie en thee. Hartelijk welkom allemaal.