achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Versterking Vrijwilligersplatform Heerde 2016

De gemeente Heerde heeft al sinds 1991 een platform voor vrijwilligersorganisaties. Dit platform wil zich graag versterken en vernieuwen.

De gemeente Heerde heeft al sinds 1991 een platform voor vrijwilligersorganisaties. Dit platform wil zich graag versterken en vernieuwen, en meer inhoud geven aan de onderlinge samenwerking. Hiervoor is een traject gestart onder leiding van adviesbureau Spectrum en met geld vanuit de provincie en de gemeente.

Het vrijwilligersplatform
De gemeente Heerde kent een breed pallet van vrijwilligers(organisaties) die zich inzetten op het gebied van zorg en welzijn. Vanaf 1991 heeft de gemeente Heerde een platform voor vrijwilligersorganisaties. Vrijwilligersorganisaties en patiëntenorganisaties werden bij elkaar geroepen omdat er veel dubbele bezoeken bij dezelfde cliënten werden afgelegd door de verschillende vrijwilligersorganisaties in de gemeente Heerde. Hiermee werd het Vrijwilligersplatform Heerde een feit.

In het platform zijn op dit moment onder andere de Plu, de Vrijwillige Hulpdienst, het Rode Kruis, De Zonnebloem, Stichting Present, Humanitas, de volwassenenwerker, de ouderenbond, het platform gehandicaptenbeleid, ECR Groot Stokkert, Philadelphia, Hanzeheerd Brinkhoven, Viattence, Woonzorgunie Veluwe en de gemeente vertegenwoordigd. Daarnaast hebben Schuldhulpmaatje, Stichting Leergeld en het IDO ook interesse getoond in deelname. 

Het platform wil zich nu vernieuwen. Wethouder Jan Berkhoff gaf hiervoor de aftrap op 24 maart in Groot Stokkert.

Interesse of meer weten?
Het vrijwilligersplatform staat met het ingaan van deze vernieuwingsslag ook open voor vrijwilligers(clubs) uit andere geledingen in de gemeente Heerde. Heeft u interesse of wilt u meer weten? Neem dan contact op met de secretaris van het vrijwilligersplatform Sieger Nijdam via siegernijdam@viattence.nl of met beleidsmedewerker vrijwilligers Anna Adolfsen via a.adolfsen@heerde.nl.

Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Evert de Jonge uit Emst houdt dinsdag 26 juni de laatste van een serie lezingen over het klooster Hulsbergen. De afsluiting van de lezingencyclus is zaterdagmorgen 30 juni met een excursie naar de locatie via een wandeling over het Kloosterpad. Die kan worden afgesloten met deelname aan het 'Culineeren' van Edith Westendorp.
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Maandenlang is er gewerkt aan alle voorbereidingen en de komende week is het dan zo ver. Het WK Inline-skaten komt voor het eerst naar Nederland. Deelnemers uit ruim 50 landen komen strijden om de medailles op de piste in Heerde en binnenstad in Arnhem van 1 t/m 8 juli. In de week voorafgaand trainen de toppers van over de gehele wereld al op de snelle baan aan de Kommerseweg. Ga gerust eens kijken, tijdens de de trainingen is de toegang gratis.
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.