achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Versterking Vrijwilligersplatform Heerde 2016

De gemeente Heerde heeft al sinds 1991 een platform voor vrijwilligersorganisaties. Dit platform wil zich graag versterken en vernieuwen.

De gemeente Heerde heeft al sinds 1991 een platform voor vrijwilligersorganisaties. Dit platform wil zich graag versterken en vernieuwen, en meer inhoud geven aan de onderlinge samenwerking. Hiervoor is een traject gestart onder leiding van adviesbureau Spectrum en met geld vanuit de provincie en de gemeente.

Het vrijwilligersplatform
De gemeente Heerde kent een breed pallet van vrijwilligers(organisaties) die zich inzetten op het gebied van zorg en welzijn. Vanaf 1991 heeft de gemeente Heerde een platform voor vrijwilligersorganisaties. Vrijwilligersorganisaties en patiëntenorganisaties werden bij elkaar geroepen omdat er veel dubbele bezoeken bij dezelfde cliënten werden afgelegd door de verschillende vrijwilligersorganisaties in de gemeente Heerde. Hiermee werd het Vrijwilligersplatform Heerde een feit.

In het platform zijn op dit moment onder andere de Plu, de Vrijwillige Hulpdienst, het Rode Kruis, De Zonnebloem, Stichting Present, Humanitas, de volwassenenwerker, de ouderenbond, het platform gehandicaptenbeleid, ECR Groot Stokkert, Philadelphia, Hanzeheerd Brinkhoven, Viattence, Woonzorgunie Veluwe en de gemeente vertegenwoordigd. Daarnaast hebben Schuldhulpmaatje, Stichting Leergeld en het IDO ook interesse getoond in deelname. 

Het platform wil zich nu vernieuwen. Wethouder Jan Berkhoff gaf hiervoor de aftrap op 24 maart in Groot Stokkert.

Interesse of meer weten?
Het vrijwilligersplatform staat met het ingaan van deze vernieuwingsslag ook open voor vrijwilligers(clubs) uit andere geledingen in de gemeente Heerde. Heeft u interesse of wilt u meer weten? Neem dan contact op met de secretaris van het vrijwilligersplatform Sieger Nijdam via siegernijdam@viattence.nl of met beleidsmedewerker vrijwilligers Anna Adolfsen via a.adolfsen@heerde.nl.

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken