achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Vincent Houtjes naar NK

HEERDE / HOOGEVEEN – De 15-jarige Vincent Houtjes uit Heerde heeft zich wederom geplaatst voor de finale NK dammen voor aspiranten (tot 16 jaar). Hij deed dit door in Hoogeveen poulewinnaar te worden met 12 punten uit 7 partijen. De 14-jarige Tristan van de Velde uit Putten volgde op 2 punten achterstand. Derde werd, na barrage Pascal Strijker (15) uit Hoogeveen.

De halve finales werden gespeeld op 2 en 9 april. De eerste speeldag was voor Vincent de zwaarste dag, aangezien hij tijdens die vier speelronden twee andere favorieten tegenkwam. Ze waren aan elkaar gewaagd en deelden de punten. Met 6 punten uit 4 wedstrijden gingen ze gedrieën aan kop de 2e speeldag in. Daar wachtte hem nog 3 partijen, onder andere tegen meisjes met ruime EK en WK ervaring.

Ronde 5
De Friese Tamar Visser kreeg de punten bijna op een presenteerblaadje aangeboden van Vincent, doordat er een winnende combinatie in het spel kwam. In tijdnood zag zij dit echter niet en kwam Vincent met schrik en winst vrij.

Ronde 6
Daarna volgde Suzanne Staal uit Groningen. Deze partij had Vincent thuis goed voorbereid, wetende dat zij dat ook altijd doet. Hij had besloten nu eens anders te spelen dan zij verwachtte. Dat verraste haar waardoor hij mentaal voordeel had en de partij rustig naar zich toe kon trekken.

Ronde 7
De laatste ronde speelde Vincent tegen Sarah Hanhart uit Laren. Zij had eerder die dag verrassend gewonnen van Tom Molenaar uit Brummen, die na de 1e speeldag met Vincent en Tristan aan de leiding ging. Zijn verlies betekende feitelijk al uitschakeling voor een finaleplaats, maar dan moest Vincent deze laatste partij niet verliezen. In de opening leek hij even de weg kwijt en had Sarah het overwicht. Zij overzag echter een vrij simpele combinatie die Vincent op schijfwinst bracht. Vanaf dat moment hield Vincent de touwtjes stevig in handen en stevende hij zelfverzekerd ongeslagen op poulewinst af.

De finale NK aspiranten is van 11 tot en met 16 juli in Rijnsburg. Meer informatie over deze en andere halve finales en finales jeugddammen vindt u op www.jeugddammen.com 

Voor de liefhebbers zijn de partijen van Vincent uit deze halve finale te bekijken op:
http://toernooibase.kndb.nl/opvraag/wedstrijdenal.php?taal=&kl=146&Id=5173&se=16&sortbui=0&rattab=r88&rattabe=se016

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken