achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Geschiedenis van De Bonenburg in boek

Uitgeverij Osinga brengt een boek uit over het beeldbepalende landgoed De Bonenburg in Heerde. Het in 1633 gebouwde landhuis en de daarom heen liggende landgoederen kent een rijke geschiedenis waarin bewoners en werknemers een hoofdrol spelen.

In het huis zijn nog steeds de muurankers van 1633 te vinden. De huidige vierkante vorm is in vele etappes tussen 1633 en 1850 ontstaan, maar ook de laatste verbouwingen van 1990 komen uitgebreid aan bod.

Leden van de Heerder Historische Vereniging en Henk Osinga verrichten in samenwerking met de huidige eigenaar onderzoek naar de historie van de Bonenburg. Arend Kamphuis en Teuni Meijer vonden vele foto's in de archieven van de Heerder Historische Vereniging. Over vroegere bewoners zoals de familie Van Regteren Altena zijn prachtige verhalen te vertellen.

De uitgever is op zoek naar aanvullende foto's en informatie. Het verzoek is deze tijdelijk beschikbaar te stellen aan de onderzoekers. mailadres: hjosinga@online.nl of telefoon 0654-702602.

Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
“We zitten op dezelfde vlieghoogte”. Die opmerking met een knipoog naar de discussie over vliegveld Lelystad, maakte wethouder Wolbert Meijer bij de ondertekening van een prestatiecontract met Wij zijn Heerde (WZH). Hij wilde er maar mee aangeven dat de toeristische organisatie en de gemeente duidelijk op één lijn zitten voor de verdere ontwikkeling.
Heerde steunt WK Inline skaten
Heerde steunt WK Inline skaten
Uit maar liefst zestig landen komen begin juli honderden sporters en hun begeleiders naar Heerde en Arnhem. De gemeente Heerde is er trots op dat het de Skeelerclub Oost-Veluwe gelukt is het WK Inline & Freestyle Skaten hierheen te halen.
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Vijf klassen van de CC de Noordgouw maakten deze week een uitgebreide veldexcursie door het gebied van de hoogwatergeul Veessen/Wapenveld. Dit in het kader van een opdracht van het IVN en de gemeente Heerde om dit gebied aantrekkelijker te maken voor de (inter)nationale toerist.
Paasjubel in Heerde
Paasjubel in Heerde
Opnieuw Paasjubel in Heerde Ook dit jaar organiseert het Interkerkelijk Platform Heerde in de vroege ochtend van de 1e Paasdag (1 april 2018) de Paasjubel. Hierbij is traditioneel veel aandacht voor het zingen van bekende Paasliederen onder muzikale begeleiding. Ds. Mulder van de Christelijk gereformeerde Kerk in Heerde is bereid gevonden de verbindende teksten uit te spreken en daarnaast een korte meditatie te verzorgen. Plaats van handeling is het Dorpsplein in het centrum van Heerde. Aanvang 8:15 uur en einde uiterlijk om 9:00 uur. Een liturgie met daarop alle liederen wordt uitgedeeld. Op deze liturgie staan ook de aanvangstijden van de diensten in de diverse kerken vermeld. Het is inmiddels traditie dat de Paasjubel ongeacht de weersomstandigheden doorgaat. En … er koffie en thee. Hartelijk welkom allemaal.