achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Verkeersexamens in Heerde

Volgende week zijn in de gemeente Heerde weer de praktische verkeersexamens. Wat kunt u doen om uw kind hierop voor te bereiden? Want dat het automatisch wel goed zal gaan is een misvatting. VVN-afdeling Heerde geeft advies:

Doet uw kind ook verkeersexamen en denkt u dat dit wel goed zal gaan omdat hij of zij elke dag op de fiets naar school gaat? Dat is een misvatting.

Elke dag op de fiets naar school is natuurlijk de beste manier om uw kind te leren omgaan met de gevaren in het verkeer, maar doordat uw kind deze route elke dag fiets, wordt deze geautomatiseerd. Dat betekent dat uw kind de gevaren op de route kent en precies weet wat hij/zij waar moet doen.

Wanneer uw kind een andere route gaat fietsen, zoals bij de verkeersexamens, heeft uw kind meer tijd nodig om de situatie te overzien. Veel fietsen, en in het geval van de verkeersexamens, oefenen voor het examen is dan ook erg belangrijk.

Het wordt dit weekend prachtig weer, dus ons advies: allemaal op de fiets. De route is online te bekijken.

Daarnaast is het natuurlijk uitermate belangrijk dat uw kind fietst op een deugdelijke fiets. Want voor vertrek wordt de fiets ook volledig nagekeken of deze veilig is. Ook hierin kunt u van betekenis zijn. Alle controlepunten vindt u hier.

VVN-afdeling Heerde is ook deelnemer op WijzijnHeerde.