achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Kunstwerk 'Matthäus Passion' in Heerde door Exspecto

In een goed gevulde Johanneskerk in Heerde bracht koor Exspecto op 19 maart de ‘Matthäus Passion’ van J.S. Bach ten gehore. Onder de bezielende leiding van dirigent Wolfried Kaper wisten het koor, orkest en solisten het publiek te boeien en te ontroeren.

De puzzelstukjes van het grote kunstwerk van Bach vielen na een jaar van intensief studeren voor het koor Exspecto in elkaar door het samenspel tussen koor, orkest en solisten.

Het welbekende openingskoor werd door Exspecto samen met het jongenskoor uit Dalfsen mooi neergezet. In de koralen zong het koor volgens de regels van de barok en dit zorgde ervoor dat de tekst en de noten elkaar versterkten. Daarnaast maakte de “timing’ die Wolfried Kaper met koor en orkest neerzette het geheel bijzonder intrigerend, en extra ontroerend voor de bezoekers. De koordelen werden vol passie gezongen en het slotkoor maakte het muzikale plaatje compleet.

De zes professionele solisten gaven glans aan deze mooie uitvoering. Vanaf de kansel nam tenor Marten Smeding op zeer overtuigende wijze de rol van evangelist (verteller) op zich. Frans Kokkelmans (bas) zette een indrukwekkende Christuspartij neer. Esther Kouwenhoven vertolkte op integere wijze haar sopraanaria’s, waaronder het tere ‘Aus Liebe’, tenor Eyjólfur Eyjólfsson maakte indruk met zijn mooi klank, alt Sara Klein Horsman raakte het publiek met haar warme stem tijdens de aria ‘Erbarme dich’ en bas Ira Spaulding imponeerde iedereen met zijn schitterende stem en expressie.

Het orkest dat het geheel begeleidde, was het Heertganck Ensemble, samengesteld uit professionele musici, waarvan een deel op scholengemeenschap de Heertganck (tegenwoordig De Noordgouw) in Heerde heeft gezeten. De combinatie van de heldere koorklank en de transparantie van het orkest maakte het voor vele bezoekers, die vaker een Matthäus Passion hebben bezocht, een van de meest ontroerende uitvoeringen.

Een compliment aan dirigent Wolfried Kaper. Door zijn vakmanschap, passie en inspiratie kon het koor deze mooie prestatie neerzetten. Voor Exspecto was het een prachtige memorabele belevenis om deze geslaagde uitvoering van de ‘Matthäus Passion’ met zoveel toehoorders te mogen delen. De reacties na afloop waren lovend. Een avond vol mooie klanken waar het publiek met volle teugen van heeft kunnen genieten. Een bezoeker: “Ik hoorde J.S. Bach op zijn wolk goedkeurend mompelen en het deed mij de harde houten bank drie uur vergeten.”

Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.