achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Waterspeelplek op Vrieze's Erfgoed

Deze week is op Vrieze's Erfgoed een waterspeelplek geplaatst. Dit project kon gerealiseerd worden dankzij een bijdrage uit de gebiedsontwikkeling Apeldoorns kanaal en is ondersteunt door de stichting Waterrijke Veluwe.

Laatstgenoemde stichting wil duidelijk maken dat 'water', naast bos, zand en heide, de Veluwe uniek maakt. Eén van de manieren waarop de Stichting Waterrijke Veluwe haar doelstellingen wil behalen, is het realiseren van watertappunten en waterbelevingsplekken. Een watertappunt werd twee jaar geleden al geplaatst op Vrieze's Erfgoed. Een waterbelevingsplek is een plek waar spelenderwijs kennis gemaakt kan worden met allerlei facetten van water in relatie tot het cultuurlandschap. Dankzij een subsidie van de provincie Gelderland kon de stichting een haalbaarheidsstudie uit laten voeren naar het realiseren van waterbelevingsplekken. Voor dit onderzoek is ook een bijdrage geleverd door de Ir. R.R. van der Zeestichting. Uit het haalbaarheidsonderzoek kwam dat Vrieze's Erfgoed een locatie voor zo'n plek zou kunnen zijn met name in relatie met het Apeldoorns kanaal en de historie van het fraterhuis. De bewoners van het klooster Hulsbergen hebben een belangrijk aandeel geleverd in de beheersing van het water op dit deel van de Veluwe. Dankzij de financiële bijdrage uit de gebiedsontwikkeling Apeldoorns kanaal, kon het nu tot uitvoering komen. De waterspeelplek is een ontwerp van Jolanda Nijeboer van Inspire Industrial Design uit Hattem.

Vrijwilligers hebben eerder deze week al de nodige voorbereidingen gedaan zodat het speeltoestel vlot geplaatst kon worden. Zij gaan ook zorgen voor de verdere afwerking van het toestel en de omgeving. Het speeltoestel bestaat uit een pomp waarmee kinderen met handkracht water in de goten en bakken kunnen laten lopen. Daarbij kunnen ze klimmen en klauteren over het toestel om bij het water te komen. Water en zand, een combinatie waar kinderen uren zoet kunnen zijn.

Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.