achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Waterspeelplek op Vrieze's Erfgoed

Deze week is op Vrieze's Erfgoed een waterspeelplek geplaatst. Dit project kon gerealiseerd worden dankzij een bijdrage uit de gebiedsontwikkeling Apeldoorns kanaal en is ondersteunt door de stichting Waterrijke Veluwe.

Laatstgenoemde stichting wil duidelijk maken dat 'water', naast bos, zand en heide, de Veluwe uniek maakt. Eén van de manieren waarop de Stichting Waterrijke Veluwe haar doelstellingen wil behalen, is het realiseren van watertappunten en waterbelevingsplekken. Een watertappunt werd twee jaar geleden al geplaatst op Vrieze's Erfgoed. Een waterbelevingsplek is een plek waar spelenderwijs kennis gemaakt kan worden met allerlei facetten van water in relatie tot het cultuurlandschap. Dankzij een subsidie van de provincie Gelderland kon de stichting een haalbaarheidsstudie uit laten voeren naar het realiseren van waterbelevingsplekken. Voor dit onderzoek is ook een bijdrage geleverd door de Ir. R.R. van der Zeestichting. Uit het haalbaarheidsonderzoek kwam dat Vrieze's Erfgoed een locatie voor zo'n plek zou kunnen zijn met name in relatie met het Apeldoorns kanaal en de historie van het fraterhuis. De bewoners van het klooster Hulsbergen hebben een belangrijk aandeel geleverd in de beheersing van het water op dit deel van de Veluwe. Dankzij de financiële bijdrage uit de gebiedsontwikkeling Apeldoorns kanaal, kon het nu tot uitvoering komen. De waterspeelplek is een ontwerp van Jolanda Nijeboer van Inspire Industrial Design uit Hattem.

Vrijwilligers hebben eerder deze week al de nodige voorbereidingen gedaan zodat het speeltoestel vlot geplaatst kon worden. Zij gaan ook zorgen voor de verdere afwerking van het toestel en de omgeving. Het speeltoestel bestaat uit een pomp waarmee kinderen met handkracht water in de goten en bakken kunnen laten lopen. Daarbij kunnen ze klimmen en klauteren over het toestel om bij het water te komen. Water en zand, een combinatie waar kinderen uren zoet kunnen zijn.

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken