achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

'Nee' tegen facelift rivierfront nu toch 'ja'

Kort na het persbericht van gemeente Heerde over het 'nee' tegen de opknapbeurt van de rivierfront in Veessen, melde Dick van der Veen in Veluweland dat fractieleiders koortsachtig naar een oplossing zochten. Er werd een motie ingediend die ruimte bood. Dit werd door de raad omarmd.

Het houdt de gemoederen bezig: de facelift van rivierfront Veessen. Regiojournalist Dick van der Veen (freelance werkzaam voor Veluweland) volgt de processen nauwlettend. De dag na de extra raadsvergadering meldde hij:
In een extra raadsvergadering vinden college en raad elkaar in een poging om het gewenste Rivierfront voor Veessen handen en voeten te geven. Indien het gesprek tussen de gemeente en IJsselhoeve vanmiddag resultaat oplevert kan het complete project worden uitgevoerd; indien dat niet het geval is vervallen Rivierbad en Looppad.

Lees hier het hele artikel

 

Al eerder, op 25 maart schreef Dick van der Veen hierover:
De politieke partijen in Heerde werken achter de schermen aan een mogelijke oplossing voor het Veessense Rivierfront. Unaniem is het gevoel dat het college te vroeg de facelift heeft afgeblazen. Het CDA heeft het initiatief genomen om een actie op touw te zetten waarbij mogelijk uitstel van de cruciale datum van 1 april kan worden verkregen waarop de provincie de handtekeningen van betrokken partijen binnen moet hebben.

Lees hier het hele artikel

Aanstaande dinsdag komt er een vervolg tijdens het fractieleidersoverleg.