achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Geen opknapbeurt voor rivierfront Veessen

Het rivierfront van Veessen wordt niet opgeknapt. Omdat er geen volledige overeenstemming was tussen alle partijen, gaat dit project niet door. Het college van B&W is erg teleurgesteld dat dit niet is gelukt en vindt dit heel jammer voor alle betrokkenen en vooral de inwoners van Veessen.

Ondanks veel overleg bleek het uiteindelijk niet mogelijk om alle partijen tevreden te stemmen. Niet alle partijen willen hun handtekening zetten, waarmee het project niet meer haalbaar is. Daarnaast komt ook de deadline voor de realisatie naderbij. De provincie Gelderland heeft gevraagd om voor 1 april duidelijkheid te geven over de inzet van alle betrokken partijen.

Het project Rivierfront Veessen was een belangrijk project in het programma ‘Gebiedsontwikkeling Veessen-Wapenveld’. Met dit programma werd de bewoners van het gebied waarin de hoogwatergeul wordt aangelegd compensatie geboden. Nu het project niet doorgaat, is voor de inwoners van Veessen die compensatie komen te vervallen. De financiën die voor dit project beschikbaar waren, mogen ook niet in worden gezet voor andere projecten.

Wethouder Van der Stege: “Dit project was van groot belang voor de toeristische ontwikkeling van Veessen. Het was een enorme kwaliteitsslag voor het hele dorp. Een enorm grote kans voor Veessen wordt nu gemist. Heel erg jammer voor dit dorp, dat zwaar geraakt wordt door de aanleg van de hoogwatergeul en de belangrijkste compensatie daarvoor nu ook misloopt. We hebben ons uiterste best gedaan om het project te realiseren, het komt er helaas niet van”.

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken