achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Cittaslowprijs is gewonnen door Lammert Niesing

De Cittaslowprijs 2015 is gewonnen door Lammert Niesing, schaapherder van de kudde op de Renderklippen. Burgemeester Pijnenburg reikte de prijs uit tijdens de nieuwjaarsreceptie.

Cittaslowprijs is gewonnen door Lammert Niesing

Het juryrapport zegt: “Schaapherder Lammert Niesing toont in zijn werk en promotie van de kudde en de Renderklippen goed waar Cittaslow voor staat. Hij is altijd bereid om bezoekers over de heide en de omgeving te vertellen. Hij is daarmee een goede gastheer voor de vele toeristen die naar de schaapskooi en de Renderklippen komen. Zijn kudde staat voor slow landschapsbeheer en is onderdeel van de lokale cultuur. Dit toont zich mede in het schapenras dat hij hoedt, het Veluws heideschaap. Het ambachtelijke vak van schaapherder combineert hij met een eigentijdse manier van informeren via de social media. Lammert promoot op alle fronten het behoud van de kudde en de waarde ervan. Daarnaast zet hij zich sterk in voor de educatie over de kudde, de schaapskooi en de heide”.

Meer weten over Cittaslow? Lees er alles over op de website van de gemeente Heerde

Siberisch koude op Lammetjesdag
Siberisch koude op Lammetjesdag
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
“We zitten op dezelfde vlieghoogte”. Die opmerking met een knipoog naar de discussie over vliegveld Lelystad, maakte wethouder Wolbert Meijer bij de ondertekening van een prestatiecontract met Wij zijn Heerde (WZH). Hij wilde er maar mee aangeven dat de toeristische organisatie en de gemeente duidelijk op één lijn zitten voor de verdere ontwikkeling.
Heerde steunt WK Inline skaten
Heerde steunt WK Inline skaten
Uit maar liefst zestig landen komen begin juli honderden sporters en hun begeleiders naar Heerde en Arnhem. De gemeente Heerde is er trots op dat het de Skeelerclub Oost-Veluwe gelukt is het WK Inline & Freestyle Skaten hierheen te halen.
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Vijf klassen van de CC de Noordgouw maakten deze week een uitgebreide veldexcursie door het gebied van de hoogwatergeul Veessen/Wapenveld. Dit in het kader van een opdracht van het IVN en de gemeente Heerde om dit gebied aantrekkelijker te maken voor de (inter)nationale toerist.
Paasjubel in Heerde
Paasjubel in Heerde
Opnieuw Paasjubel in Heerde Ook dit jaar organiseert het Interkerkelijk Platform Heerde in de vroege ochtend van de 1e Paasdag (1 april 2018) de Paasjubel. Hierbij is traditioneel veel aandacht voor het zingen van bekende Paasliederen onder muzikale begeleiding. Ds. Mulder van de Christelijk gereformeerde Kerk in Heerde is bereid gevonden de verbindende teksten uit te spreken en daarnaast een korte meditatie te verzorgen. Plaats van handeling is het Dorpsplein in het centrum van Heerde. Aanvang 8:15 uur en einde uiterlijk om 9:00 uur. Een liturgie met daarop alle liederen wordt uitgedeeld. Op deze liturgie staan ook de aanvangstijden van de diensten in de diverse kerken vermeld. Het is inmiddels traditie dat de Paasjubel ongeacht de weersomstandigheden doorgaat. En … er koffie en thee. Hartelijk welkom allemaal.