achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Campinghouders maken zich op voor de Pasen

Bij de echte kampeerders kriebelt het alweer. Al valt Pasen vroeg dit jaar, het is jaarlijks het startsein om caravan en vouwwagen uit de opslag te halen en te genieten van het buitenleven. Ook de campinghouders in de gemeente Heerde bereiden zich voor op de te verwachten gasten. Onder hen ook de familie Jalink van familiecamping 'De Mussenkamp’, geliefd bij viertal generaties

Drie generaties Jalink zorgen er sinds 1972 voor dat inmiddels vier generaties gasten genieten van de Veluwse natuur. Wat begon als kleinschalig kamperen bij de boer is uitgegroeid tot een volwaardige camping. Met 46 stacaravans en 145 toeristische plekken, alle ruim bemeten, is ,De Mussenkamp’ een geliefkoosd vakantiedoel.

Ton Jalink vertelt met respect over het pionierswerk van zijn vader. ,De gemeente was er nog niet rijp voor. Hij brengt een thuisbezoek aan Commissaris van de Koningin Bloemers  en mede door zijn goede contacten met Epenaar Jansen van de Stedenbouwkundige Dienst Oost Veluwe lukt het hem naast een gemengd bedrijf een start te maken. Noem het de tijd van het rolletje toiletpapier onder de arm. Je moet dat plaatsen in de tijd waarin het speelde.’ Na een technisch opleiding en werkzaamheden buiten de deur stapt hij midden zeventiger jaren in het bedrijf, dat dan de veestapel uitbreidt tot zo’n 70 koeien. ,,Net als je denkt dat je net die opzet oud kunt worden haalt de tijd je in.  Nu hebben we alleen nog wat jongvee. We hadden hier om ons heen een tiental boeren. Daar is er geen van over.”

Investeringen
Ton runt het bedrijf samen met echtgenote, zoon en een zus die 20 uur meewerkt. ,,We hebben de laatste jaren flink geïnvesteerd. Nieuwbouw, verwarmd sanitair, overal afvoer, water en stroom op de plek. We bouwen een nieuwe receptie met ook gedegen sanitair en een plek om een bakje te doen. Vorig jaar voegden we een zwemvijver toe en er is Wifi. Ruimte voor uitbreiding met 90 plaatsen. In verband met de crisis, waar we zelf weinig last van hadden, zijn we daar nog niet aan begonnen. Inmiddels ontvangen we ook mensen met paarden, waarvoor we stalling hebben. De ligging dichtbij paardendorp Epe is mooi meegenomen. Dat geldt ook voor de aangelegde fiets- en klompenpaden. Het bedrijf moet de omvang behouden waarin het nog leuk werken is.’’

De gasten komen met name uit het noorden van ons land. Jonge gezinnen vooral en senioren. ,,Men is met een uurtje rijden in Heerde. Zij die wat langer blijven komen ook van verder weg.’’ De bezoekers waarderen naast de gastvrijheid, de service, het lekkere water, de rust, de natuur, de privacy en de ruim bemeten plekken vooral ook de nette uitstraling.

Gasten speken lovende woorden over de persoonlijke benadering in de winkels. De Mussenkamp staat goed bekend bij instanties als ANWB en Recron. Maar vier generaties tevreden gasten zegt net even meer.

Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Evert de Jonge uit Emst houdt dinsdag 26 juni de laatste van een serie lezingen over het klooster Hulsbergen. De afsluiting van de lezingencyclus is zaterdagmorgen 30 juni met een excursie naar de locatie via een wandeling over het Kloosterpad. Die kan worden afgesloten met deelname aan het 'Culineeren' van Edith Westendorp.
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Maandenlang is er gewerkt aan alle voorbereidingen en de komende week is het dan zo ver. Het WK Inline-skaten komt voor het eerst naar Nederland. Deelnemers uit ruim 50 landen komen strijden om de medailles op de piste in Heerde en binnenstad in Arnhem van 1 t/m 8 juli. In de week voorafgaand trainen de toppers van over de gehele wereld al op de snelle baan aan de Kommerseweg. Ga gerust eens kijken, tijdens de de trainingen is de toegang gratis.
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.