achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Campinghouders maken zich op voor de Pasen

Bij de echte kampeerders kriebelt het alweer. Al valt Pasen vroeg dit jaar, het is jaarlijks het startsein om caravan en vouwwagen uit de opslag te halen en te genieten van het buitenleven. Ook de campinghouders in de gemeente Heerde bereiden zich voor op de te verwachten gasten. Onder hen ook de familie Jalink van familiecamping 'De Mussenkamp’, geliefd bij viertal generaties

Drie generaties Jalink zorgen er sinds 1972 voor dat inmiddels vier generaties gasten genieten van de Veluwse natuur. Wat begon als kleinschalig kamperen bij de boer is uitgegroeid tot een volwaardige camping. Met 46 stacaravans en 145 toeristische plekken, alle ruim bemeten, is ,De Mussenkamp’ een geliefkoosd vakantiedoel.

Ton Jalink vertelt met respect over het pionierswerk van zijn vader. ,De gemeente was er nog niet rijp voor. Hij brengt een thuisbezoek aan Commissaris van de Koningin Bloemers  en mede door zijn goede contacten met Epenaar Jansen van de Stedenbouwkundige Dienst Oost Veluwe lukt het hem naast een gemengd bedrijf een start te maken. Noem het de tijd van het rolletje toiletpapier onder de arm. Je moet dat plaatsen in de tijd waarin het speelde.’ Na een technisch opleiding en werkzaamheden buiten de deur stapt hij midden zeventiger jaren in het bedrijf, dat dan de veestapel uitbreidt tot zo’n 70 koeien. ,,Net als je denkt dat je net die opzet oud kunt worden haalt de tijd je in.  Nu hebben we alleen nog wat jongvee. We hadden hier om ons heen een tiental boeren. Daar is er geen van over.”

Investeringen
Ton runt het bedrijf samen met echtgenote, zoon en een zus die 20 uur meewerkt. ,,We hebben de laatste jaren flink geïnvesteerd. Nieuwbouw, verwarmd sanitair, overal afvoer, water en stroom op de plek. We bouwen een nieuwe receptie met ook gedegen sanitair en een plek om een bakje te doen. Vorig jaar voegden we een zwemvijver toe en er is Wifi. Ruimte voor uitbreiding met 90 plaatsen. In verband met de crisis, waar we zelf weinig last van hadden, zijn we daar nog niet aan begonnen. Inmiddels ontvangen we ook mensen met paarden, waarvoor we stalling hebben. De ligging dichtbij paardendorp Epe is mooi meegenomen. Dat geldt ook voor de aangelegde fiets- en klompenpaden. Het bedrijf moet de omvang behouden waarin het nog leuk werken is.’’

De gasten komen met name uit het noorden van ons land. Jonge gezinnen vooral en senioren. ,,Men is met een uurtje rijden in Heerde. Zij die wat langer blijven komen ook van verder weg.’’ De bezoekers waarderen naast de gastvrijheid, de service, het lekkere water, de rust, de natuur, de privacy en de ruim bemeten plekken vooral ook de nette uitstraling.

Gasten speken lovende woorden over de persoonlijke benadering in de winkels. De Mussenkamp staat goed bekend bij instanties als ANWB en Recron. Maar vier generaties tevreden gasten zegt net even meer.

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken