achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Stichting Vier het Leven - neemt ouderen mee uit!

Stichting Vier het Leven winnaar van het 'meest maatschappelijke uitje 2016'

Voor de tweede keer organiseerde de ANWB dit jaar de verkiezing van het 'meest maatschappelijke uitje'. Hiermee geeft de ANWB een positieve stimulans aan veelbelovende, maatschappelijke ontwikkelingen binnen de vrijetijdsbranche. Aan welk uitje beleeft zowel de bezoeker, medewerker als vrijwilliger geluksmomenten? Stichting Vier het Leven is dinsdag 15 maart jl. door de ANWB-vakjury uitgeroepen tot winnaar en is het meest maatschappelijke uitje van 2016!

Vier het Leven organiseert al meer dan 10 jaar concert- en theatervoorstellingen voor ouderen met als doel eenzaamheid onder de groep kwetsbare ouderen tegen te gaan. De stichting heeft inmiddels een landelijke dekking en is actief in 120 gemeenten, zo ook in Heerde e.o. (regio Veluwe). Met de hulp van 1500 vrijwilligers wordt de drempel weggenomen die oudere mensen tegenhoudt om de deur uit te gaan. De kracht van Vier het Leven zit in de persoonlijke aandacht. Een gastheer of gastvrouw haalt de ouderen thuis op, biedt een ondersteunende arm en brengt de gasten na afloop weer veilig thuis. Naast de inzet van een fantastische ploeg vrijwilligers kan Vier het Leven rekenen op de waardevolle steun van culturele partners, sponsoren en donateurs. Samen helpen ze deze ouderen weer op weg naar nieuwe belevenissen. Iets om naar uit te kijken, mee te maken en nog lang van na te genieten. Immers, wie meedoet blijft meetellen. Op deze manier hebben al meer dan 60.000 ouderen kunnen genieten van een heerlijke middag of avond uit.

Omdat er naast het bezoeken van concert- en theatervoorstellingen vanuit de deelnemers vraag was naar een uitbreiding van het aanbod is dit jaar gestart met het opzetten van een programma gericht op museum- en filmbezoek. Vier het Leven wil het LAND en de ANWB bedanken voor de steun die zij het komende jaar zal ontvangen bij het verwezenlijken van een nog completer cultureel aanbod voor haar bestaande en nieuwe deelnemers. Meer informatie over de stichting vindt u op de website: www.4hetleven.nl of tel. 035-5245156

foto van Reinout van Roekel

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken