achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Bedrijfslaptops GF voor inburgeringsschool

EPE – Wat te doen met je intensief gebruikte laptops, die feitelijk nog prima werken, maar niet meer het nieuwste van het nieuwste zijn?

Voor die vraag stond de systeembeheerder van Georg Fischer in Epe onlangs, nadat alle laptops van de buitendienstmedewerkers waren vervangen door nieuwe. Op dat moment bereikte hem de vraag van de inburgeringsschool in Epe, die grote behoefte had aan gebruikte laptops en PC’s. In het kader van MVO (waar mens en milieu een belangrijke rol innemen) sneed dat mes aan twee kanten.

Taalcursus op de inburgeringsschool
Asielzoekers die een verblijfstatus hebben gekregen (vluchtelingen) en in Epe wonen, volgen de inburgeringsschool. Daarbij hoort uiteraard ook het leren van de Nederlandse taal. Zij doen dat met vrijwillige ‘taalmaatjes’ die samen met hen het lezen, spreken en luisteren oefenen. Daarbij maken zij ook gebruik van een online taalcursus. De inburgeringsschool in Epe kampte echter met een groot tekort aan laptops.

13 laptops om in te burgeren
De systeembeheerder van GF had nog geen bestemming gevonden en de hulpvraag kwam dus precies op het goede moment. Inmiddels zijn alle 13 tweedehands bedrijfslaptops van GF geïnstalleerd in de inburgeringsschool in Epe. De taalmaatjes kunnen nu samen met de vluchtelingen met verblijfstatus volop aan de studie. In dat opzicht staat niets de inburgering nog in de weg.

Zowel voor de laptops als voor de vluchtelingen is dit een mooie kans op een tweede leven, waar Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen ook voor bedoeld is.

test

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken