achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Bedrijfslaptops GF voor inburgeringsschool

EPE – Wat te doen met je intensief gebruikte laptops, die feitelijk nog prima werken, maar niet meer het nieuwste van het nieuwste zijn?

Voor die vraag stond de systeembeheerder van Georg Fischer in Epe onlangs, nadat alle laptops van de buitendienstmedewerkers waren vervangen door nieuwe. Op dat moment bereikte hem de vraag van de inburgeringsschool in Epe, die grote behoefte had aan gebruikte laptops en PC’s. In het kader van MVO (waar mens en milieu een belangrijke rol innemen) sneed dat mes aan twee kanten.

Taalcursus op de inburgeringsschool
Asielzoekers die een verblijfstatus hebben gekregen (vluchtelingen) en in Epe wonen, volgen de inburgeringsschool. Daarbij hoort uiteraard ook het leren van de Nederlandse taal. Zij doen dat met vrijwillige ‘taalmaatjes’ die samen met hen het lezen, spreken en luisteren oefenen. Daarbij maken zij ook gebruik van een online taalcursus. De inburgeringsschool in Epe kampte echter met een groot tekort aan laptops.

13 laptops om in te burgeren
De systeembeheerder van GF had nog geen bestemming gevonden en de hulpvraag kwam dus precies op het goede moment. Inmiddels zijn alle 13 tweedehands bedrijfslaptops van GF geïnstalleerd in de inburgeringsschool in Epe. De taalmaatjes kunnen nu samen met de vluchtelingen met verblijfstatus volop aan de studie. In dat opzicht staat niets de inburgering nog in de weg.

Zowel voor de laptops als voor de vluchtelingen is dit een mooie kans op een tweede leven, waar Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen ook voor bedoeld is.

test