achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Bedrijfslaptops GF voor inburgeringsschool

EPE – Wat te doen met je intensief gebruikte laptops, die feitelijk nog prima werken, maar niet meer het nieuwste van het nieuwste zijn?

Voor die vraag stond de systeembeheerder van Georg Fischer in Epe onlangs, nadat alle laptops van de buitendienstmedewerkers waren vervangen door nieuwe. Op dat moment bereikte hem de vraag van de inburgeringsschool in Epe, die grote behoefte had aan gebruikte laptops en PC’s. In het kader van MVO (waar mens en milieu een belangrijke rol innemen) sneed dat mes aan twee kanten.

Taalcursus op de inburgeringsschool
Asielzoekers die een verblijfstatus hebben gekregen (vluchtelingen) en in Epe wonen, volgen de inburgeringsschool. Daarbij hoort uiteraard ook het leren van de Nederlandse taal. Zij doen dat met vrijwillige ‘taalmaatjes’ die samen met hen het lezen, spreken en luisteren oefenen. Daarbij maken zij ook gebruik van een online taalcursus. De inburgeringsschool in Epe kampte echter met een groot tekort aan laptops.

13 laptops om in te burgeren
De systeembeheerder van GF had nog geen bestemming gevonden en de hulpvraag kwam dus precies op het goede moment. Inmiddels zijn alle 13 tweedehands bedrijfslaptops van GF geïnstalleerd in de inburgeringsschool in Epe. De taalmaatjes kunnen nu samen met de vluchtelingen met verblijfstatus volop aan de studie. In dat opzicht staat niets de inburgering nog in de weg.

Zowel voor de laptops als voor de vluchtelingen is dit een mooie kans op een tweede leven, waar Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen ook voor bedoeld is.

test

Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Evert de Jonge uit Emst houdt dinsdag 26 juni de laatste van een serie lezingen over het klooster Hulsbergen. De afsluiting van de lezingencyclus is zaterdagmorgen 30 juni met een excursie naar de locatie via een wandeling over het Kloosterpad. Die kan worden afgesloten met deelname aan het 'Culineeren' van Edith Westendorp.
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Maandenlang is er gewerkt aan alle voorbereidingen en de komende week is het dan zo ver. Het WK Inline-skaten komt voor het eerst naar Nederland. Deelnemers uit ruim 50 landen komen strijden om de medailles op de piste in Heerde en binnenstad in Arnhem van 1 t/m 8 juli. In de week voorafgaand trainen de toppers van over de gehele wereld al op de snelle baan aan de Kommerseweg. Ga gerust eens kijken, tijdens de de trainingen is de toegang gratis.
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.