achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Binnenkort:

Recreatieondernemers enthousiast van start

Donderdagmiddag 3 maart kwamen recreatieondernemers bij elkaar in Wapenveld voor de eerste trainingsmiddag van de cursus IVN Gastheer van het Landschap. Vrieze’s Erfgoed was het inspirerende decor voor deze middag, georganiseerd door IVN Gelderland, die in het teken stond van elkaar en het gebied Hattem - Heerde beter leren kennen.

Recreatieondernemers enthousiast van start

“Door samen te werken kunnen we ons gebied op de kaart zetten, arrangementen ontwikkelen en trots worden op onze omgeving”, opende wethouder Jan Berkhoff van gemeente Heerde.

Trotse ondernemers
“Deze cursus komt voort uit een diep verlangen van de twee gemeenten Hattem en Heerde, de Stuurgroep Veluwekroon en de ondernemers zelf om het recreatief toeristisch product in het gebied te versterken. We moeten houden van dit gebied en de gasten die afkomen op het variërende landschap en cultuur daarmee aansteken”,
benadrukte Jan Berkhoff het belang van de cursus voor ondernemers in het gebied. Stefanie Janssen van IVN Gelderland bevestigt dit: “Met de cursus IVN Gastheer van het Landschap dragen we bij aan trotse en betrokken ondernemers die dit enthousiasme over kunnen brengen op hun gasten zodat zij vaker terugkeren naar deze mooie omgeving”.

Historische en nieuwe ontwikkelingen
Martijn Horst van Cultuurland Advies nam de 22 ondernemers in vogelvlucht mee door duizenden jaren geschiedenis: “Als je snapt hoe de bodem in elkaar zit, snap je ook de rest”. En dat bleek, want aan de hand van de grondsoorten werd duidelijk waarom de spreiding en samenstelling van de dorpen en bossen in de regio is zoals we ze nu kennen. Hans Takke – programmaleider Veluwekroon van de Provincie Gelderland – gaf een inkijkje in enkele ontwikkelingen die het gebied staan te wachten. De deelnemers spitsten hun oren, want deze zichtbare aanpassingen in het landschap brengen ook kansen met zich mee voor de vrijetijdseconomie.

Eindelijk de buurman ontmoeten
De cursus IVN Gastheer van het Landschap draait om het beter leren kennen van het gebied, maar ook om het vormen van een netwerk van recreatieondernemers uit de gemeenten Hattem en Heerde. “Ik kom er achter nog erg weinig van mijn leefomgeving te weten en het is interessant om mede-ondernemers te leren kennen. Eindelijk heb ik mijn buurman ontmoet!” concludeerde een van de cursisten.

Meer informatie over de cursus IVN Gastheer van het Landschap vindt u op www.ivngastheervanhetlandschap.nl.