achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Recreatieondernemers enthousiast van start

Donderdagmiddag 3 maart kwamen recreatieondernemers bij elkaar in Wapenveld voor de eerste trainingsmiddag van de cursus IVN Gastheer van het Landschap. Vrieze’s Erfgoed was het inspirerende decor voor deze middag, georganiseerd door IVN Gelderland, die in het teken stond van elkaar en het gebied Hattem - Heerde beter leren kennen.

Recreatieondernemers enthousiast van start

“Door samen te werken kunnen we ons gebied op de kaart zetten, arrangementen ontwikkelen en trots worden op onze omgeving”, opende wethouder Jan Berkhoff van gemeente Heerde.

Trotse ondernemers
“Deze cursus komt voort uit een diep verlangen van de twee gemeenten Hattem en Heerde, de Stuurgroep Veluwekroon en de ondernemers zelf om het recreatief toeristisch product in het gebied te versterken. We moeten houden van dit gebied en de gasten die afkomen op het variërende landschap en cultuur daarmee aansteken”,
benadrukte Jan Berkhoff het belang van de cursus voor ondernemers in het gebied. Stefanie Janssen van IVN Gelderland bevestigt dit: “Met de cursus IVN Gastheer van het Landschap dragen we bij aan trotse en betrokken ondernemers die dit enthousiasme over kunnen brengen op hun gasten zodat zij vaker terugkeren naar deze mooie omgeving”.

Historische en nieuwe ontwikkelingen
Martijn Horst van Cultuurland Advies nam de 22 ondernemers in vogelvlucht mee door duizenden jaren geschiedenis: “Als je snapt hoe de bodem in elkaar zit, snap je ook de rest”. En dat bleek, want aan de hand van de grondsoorten werd duidelijk waarom de spreiding en samenstelling van de dorpen en bossen in de regio is zoals we ze nu kennen. Hans Takke – programmaleider Veluwekroon van de Provincie Gelderland – gaf een inkijkje in enkele ontwikkelingen die het gebied staan te wachten. De deelnemers spitsten hun oren, want deze zichtbare aanpassingen in het landschap brengen ook kansen met zich mee voor de vrijetijdseconomie.

Eindelijk de buurman ontmoeten
De cursus IVN Gastheer van het Landschap draait om het beter leren kennen van het gebied, maar ook om het vormen van een netwerk van recreatieondernemers uit de gemeenten Hattem en Heerde. “Ik kom er achter nog erg weinig van mijn leefomgeving te weten en het is interessant om mede-ondernemers te leren kennen. Eindelijk heb ik mijn buurman ontmoet!” concludeerde een van de cursisten.

Meer informatie over de cursus IVN Gastheer van het Landschap vindt u op www.ivngastheervanhetlandschap.nl.

Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Evert de Jonge uit Emst houdt dinsdag 26 juni de laatste van een serie lezingen over het klooster Hulsbergen. De afsluiting van de lezingencyclus is zaterdagmorgen 30 juni met een excursie naar de locatie via een wandeling over het Kloosterpad. Die kan worden afgesloten met deelname aan het 'Culineeren' van Edith Westendorp.
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Maandenlang is er gewerkt aan alle voorbereidingen en de komende week is het dan zo ver. Het WK Inline-skaten komt voor het eerst naar Nederland. Deelnemers uit ruim 50 landen komen strijden om de medailles op de piste in Heerde en binnenstad in Arnhem van 1 t/m 8 juli. In de week voorafgaand trainen de toppers van over de gehele wereld al op de snelle baan aan de Kommerseweg. Ga gerust eens kijken, tijdens de de trainingen is de toegang gratis.
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.