achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Groene Rivier Theater

Stichting IJsselhoeven maakt een theaterproductie over wat er gebeurde rondom de totstandkoming van Hoogwatergeul Veessen Wapenveld en hoe dat in het gebied is

De theateruitvoering draagt er aan bij de periode die gepaard ging met de voorbereiding van het immense project achter te laten. Groene Rivier biedt ook een nieuwe oriëntatie op het gebied  Bovendien levert de productie - en zeker de roman die bij gelegenheid van de Groene Rivier zal verschijnen, lering voor vergelijkbare projecten elders en in de toekomst. Want veiligheid blijft om nieuwe maatregelen vragen.

Het theaterstuk is geschreven op basis van gesprekken met bewoners en met de mensen die betrokken waren. Groene Rivier wordt professioneel begeleid door regisseuse Gerja Meima. Tekstschrijver Kees van der Zwaard en producer Mark van Dooren zijn verder ingeschakeld.

De uitvoerenden en de vrijwilligers zijn in het Hoogwatergeul gebied gerekruteerd want het is een stuk voor en door de bewoners. Aan het stuk dragen zo'n 30 acteurs en 40 figuranten en muzikanten bij. Achter de schermen is er een productiegroep (12 personen) en nog eens 25 medewerkers actief. Allen zijn op vrijwillige basis betrokken. Totaal verwachten we tenminste 1000 toeschouwers.

Groene Rivier Theater speelt op locatie. De ontvangst is op de Loswal in Marle (Marledijk).

De begin- en eindscène wordt gespeeld op de Loswal. Alle tweehonderd bezoekers worden daar ontvangen. Daarna worden ze in vier groepen verdeeld die in een willekeurige volgorde 4 andere locaties/scènes bezoeken. Die spelen in de Geul zelf, bij de Uitlaat en twee scènes op Bissemshofstede, een IJsselhoeve langs de dijk in Marle.

Tenslotte dus de eindscène weer aan de Loswal.

Het vervoer tussen de speelplekken gebeurt met (veilige) wagens achter trekkers.

De voorstellingen zijn op vrijdagavond 20 mei, zaterdagmiddag en zaterdagavond 21 mei, woensdagavond 25 mei en donderdagavond 26 mei. De avondvoorstellingen beginnen om 20.00 u, de middagvoorstelling om 14.30 uur

Kaarten kosten  € 12,50 (incl koffie); kinderen tot 12 jr gratis en zijn verkrijgbaar via groenerivier@ijsselhoeven.nl vanaf 20 maart 2016.

Meer informatie op onze Facebookpagina.

Roman dat door crowdfunding mogelijk wordt gemaakt

 

 

 

 

Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
“We zitten op dezelfde vlieghoogte”. Die opmerking met een knipoog naar de discussie over vliegveld Lelystad, maakte wethouder Wolbert Meijer bij de ondertekening van een prestatiecontract met Wij zijn Heerde (WZH). Hij wilde er maar mee aangeven dat de toeristische organisatie en de gemeente duidelijk op één lijn zitten voor de verdere ontwikkeling.
Heerde steunt WK Inline skaten
Heerde steunt WK Inline skaten
Uit maar liefst zestig landen komen begin juli honderden sporters en hun begeleiders naar Heerde en Arnhem. De gemeente Heerde is er trots op dat het de Skeelerclub Oost-Veluwe gelukt is het WK Inline & Freestyle Skaten hierheen te halen.
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Vijf klassen van de CC de Noordgouw maakten deze week een uitgebreide veldexcursie door het gebied van de hoogwatergeul Veessen/Wapenveld. Dit in het kader van een opdracht van het IVN en de gemeente Heerde om dit gebied aantrekkelijker te maken voor de (inter)nationale toerist.
Paasjubel in Heerde
Paasjubel in Heerde
Opnieuw Paasjubel in Heerde Ook dit jaar organiseert het Interkerkelijk Platform Heerde in de vroege ochtend van de 1e Paasdag (1 april 2018) de Paasjubel. Hierbij is traditioneel veel aandacht voor het zingen van bekende Paasliederen onder muzikale begeleiding. Ds. Mulder van de Christelijk gereformeerde Kerk in Heerde is bereid gevonden de verbindende teksten uit te spreken en daarnaast een korte meditatie te verzorgen. Plaats van handeling is het Dorpsplein in het centrum van Heerde. Aanvang 8:15 uur en einde uiterlijk om 9:00 uur. Een liturgie met daarop alle liederen wordt uitgedeeld. Op deze liturgie staan ook de aanvangstijden van de diensten in de diverse kerken vermeld. Het is inmiddels traditie dat de Paasjubel ongeacht de weersomstandigheden doorgaat. En … er koffie en thee. Hartelijk welkom allemaal.