achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Schaapskudde Epe Heerde:

Tot en met 13-03-2017 zijn er 145 lammetjes geboren.

Binnenkort:

Edith van Eeit gaat culineeren op Vrieze's Erfgoed

Al een aantal jaren is Edith Westendorp van Eetit culinair gastvrouw op Vrieze's Erfgoed. Op 23 april start ze met een nieuw concept: culineeren.

Maandelijks verzorgt Edith een thema waarbij ze de gasten kennis laat maken met pure smaken van vooral streekgebonden producten. Dat lekkers kunnen bezoekers later thuis ook zelf maken omdat ze de recepten mee krijgen. Opzet is om dit maandelijks op Vrieze's Erfgoed te doen. De eerste keer is op zaterdag 23 april vanaf 12.00 tot circa 14.00 uur. Dan staat de tafel vol met diverse soorten molenbrood omlijst met heel veel lekkers. Daaronder eigengemaakt tomatenjam, honing, verschillende kaassoorten, huisgemaakte ragout, een rode bietensalade en gepoucheerde Veluwse scharreleieren. Andere thema's die Edith dit seizoen zal presenteren zijn bijvoorbeeld gezonde salades, een palet van groenten en aardappelgerechten, vlees uit eigen streek en, in relatie met molen de Vlijt, natuurlijk ook het thema pannenkoeken. “Belangrijk is de ambiance. Gezelligheid voert de boventoon, in alle rust moet met elkaar kennis kunnen maken, een praatje maken en genieten van de pure smaken. Dat is voor mij culineeren”, legt Edith uit. Met deze activiteit wil ze als ambassadeur van Cittaslow ook een lans breken voor de producten uit eigen streek. “We hebben in de regio best wel een breed aanbod van lekkere producten die een pure smaak hebben. Ik werk met ingrediënten die gemakkelijk verkrijgbaar zijn. En de gasten krijgen de recepten na afloop mee zodat ze ook zelf met familie en vrienden kunnen gaan 'culineeren', lacht Edith. De kosten voor deelname zijn 12,50 euro per persoon. Opgeven kan via Petra Sleurink van Vrieze's Erfgoed, tel. 06-51794969 of petrasleurink28@gmail.com. Zie voor meer informatie ook www.molendevlijtwapenveld.nl.en over Edith op www.eetit.nl.