achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

HotRod Kart Project Heerde

Getalenteerde jongeren bouwen kart om tot “Hot Rod”

Jongerenwerk Heerde is een nieuw project gestart: Het HotRod Kart Project Heerde.
Met 4 jongeren hebben we een oude kart die op LPG liep opgekocht en sinds 3 weken sleutelt de jeugd daar aan. Dit gebeurt onder begeleiding van jongerenwerker Roel Slingerland en vrijwilliger Jeroen Jager. De uitdaging is om met een beperkt budget de kart om te bouwen tot een fonkelende Hot Rod die er niet alleen veel beter uitziet maar ook sneller loopt dan de originele kart.

Het is een leerzaam project waarbij onder andere budgettering, lassen, slijpen, sleutelen, het ombouwen van de motor van LPG naar benzine en het opnieuw spuiten van de kart in een nieuwe kleur. Daarbij filmen we de voortgang elke week dus camera opnames maken en editing van de wekelijkse voortgangsvideo’s zijn ook onderwerpen die aan de pas komen.

TALENTEN & ENTHOUSIASME

“Met groot enthousiasme en in onderling overleg komen Job, Marvin, Quinten en Daniël toch elke week weer tot een consensus hoe verder te gaan.”, aldus vrijwillig jongerenwerker Jeroen Jager. “Iedere jongere is anders. De een is een stille kracht, de ander een technisch genie en weer een ander is een waar regeltalent of briljant handelaar. Zo brengt een ieder z'n eigen talenten mee in het team. Dat is ook wat het zo leuk maakt. Het project biedt de ruimte en vrijheid om niet alleen eigen talenten te uiten, maar vooral ook nieuwe talenten te ontdekken en te ontplooien.”

VEILING of VERLOTING

Aan het eind van het project willen we een verloting of veiling organiseren tijdens een van de feestdagen in Heerde. Hier zouden we graag een stand optuigen en de kart tentoonstellen. Het doel is zoveel mogelijk geld op te halen voor het vervolg van dit project. Of dat weer een kart gaat worden of iets anders weten we nog niet. Maar ons doel is in ieder geval een mooi eindproduct te leveren waar de toekomstige koper veel plezier van zal hebben.

SPONSOREN & MEDIA AANDACHT

We hopen op zoveel mogelijk media aandacht omdat we sponsoren zoeken uit het bedrijfsleven. Zo hebben we voor ons HotRod project nog een aluminium of chromen achterbumper nodig en zouden we graag in contact komen met een bedrijf dat ons kan helpen met een polyester carrosserie om de kart definitief zijn “Hot Rod” status te geven. In ruil voor sponsoring bieden wij logo- en naamsvermelding op onze Facebook pagina, project website, wekelijkse videos en vermelding tijdens de uiteindelijke veiling/verloting van de kart. En het is natuurlijk ook gewoon enorm positief om je bedrijf te verbinden aan een project als dit. Voor sponsoring, neem contact op met Roel Slingerland (info@hotrodkartproject.nl).

LEUKE & UITDAGENDE PROJECTEN

Wij vinden het vanuit Jongerenwerk Heerde belangrijk niet alleen zinvolle maar ook uitdagende en vooral leuke projecten aan te bieden waarbij we de jeugd de nodige verantwoordelijkheid geven. We merken dat deze aanpak werkt. Er zit zoveel talent onder de jeugd en we horen van de jongeren dat er gewoon te weinig te doen is voor hen binnen Heerde. We zouden best meer van deze projecten willen doen. Niet alleen voor de leeftijdscategorie 14-19 (waar dit project voor is), maar ook voor de jongere jeugd. Zo denken we aan een prototyping workshop waarbij jongeren tot 14 jaar wekelijks kennis kunnen maken met het open source prototyping platform Arduino. Hier leren ze dan zelf programmeren en hoe elektronische apparaten van binnen werken.

VRIJWILLIGERS & PROJECTRUIMTE

Voor dit project en toekomstige projecten zoeken we nog vrijwilligers én meer ruimte om deze projecten uit te voeren. Het Honk, de huidige ruimte binnen MFA De Heerd, is perfect voor samenkomen en wat ontspanning, maar voor projecten als deze hebben we toch echt meer ruimte nodig. Daarom zouden we graag in contact komen met eigenaren van bijvoorbeeld leegstaande bedrijfspanden of andere ruimtes teneinde de Jeugd in Heerde te kunnen bedienen met positief uitdagende en leerzame projecten.

FACEBOOK & WEBSITE

We nodigen iedereen van harte uit om onze Facebook pagina eens te bezoeken en natuurlijk te liken. De Facebook pagina van het project is https://facebook.com/hotrodkartprojectheerde.
De website van het project is http://hotrodkartproject.nl

Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Evert de Jonge uit Emst houdt dinsdag 26 juni de laatste van een serie lezingen over het klooster Hulsbergen. De afsluiting van de lezingencyclus is zaterdagmorgen 30 juni met een excursie naar de locatie via een wandeling over het Kloosterpad. Die kan worden afgesloten met deelname aan het 'Culineeren' van Edith Westendorp.
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Maandenlang is er gewerkt aan alle voorbereidingen en de komende week is het dan zo ver. Het WK Inline-skaten komt voor het eerst naar Nederland. Deelnemers uit ruim 50 landen komen strijden om de medailles op de piste in Heerde en binnenstad in Arnhem van 1 t/m 8 juli. In de week voorafgaand trainen de toppers van over de gehele wereld al op de snelle baan aan de Kommerseweg. Ga gerust eens kijken, tijdens de de trainingen is de toegang gratis.
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.