achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Nieuw creatief aanbod volwassen bij Cultuurplein

Cultuurplein Noord Veluwe heeft voor volwassenen die creatief of ambachtelijk bezig willen zijn weer iets moois dit seizoen.

Nieuw creatief aanbod volwassen bij Cultuurplein

Heerde/Epe- Delft’s blauw schilderen, Leer bewerken, Grafische techniek of schetsboek tekenen? Zomaar een greep uit het vernieuwde aanbod voor volwassenen. Cultuurplein Noord veluwe heeft voor volwassenen die creatief of ambachtelijk bezig willen zijn weer iets moois dit seizoen. Bij de start van een nieuw lesjaar hoort natuurlijk nieuw aanbod, en dat is er dus volop. Bijzondere lessen die voor zowel mannen als vrouwen interessant zijn die ook erg leuk zijn om samen te doen met familie of vrienden! 

‘Grafiek’ met linosnedes start op maandagavond 16 september in het Kulturhus in Epe. Hoe mooi is het niet als je in staat bent een mooie serie prenten te maken om op te hangen of te versturen! Tijdens deze cursus leer je over het betere snijwerk en verschillende druktechnieken die je later ook thuis kunt toepassen. ‘Leer bewerken’ start op maandagavond 4 november in het Kulturhus in Epe. Tijdens deze boeiende ambachtelijke cursus leer je in zes lessen het materiaal en het gereedschap kennen om daarna met een eigen werkstuk aan de slag te gaan. De docent staat regelmatig op middeleeuwse markten en demonstreert daar zijn kunstenDelfts blauw schilderen is een praktische en superleuke cursus van drie lessen. Deze cursus wordt verschillende malen aangeboden. De eerste keer is op donderdagochtend 3 oktober in het atelier in de Heerd in Heerde. Tijdens de laatste les maak je je eigen tegel!

Er worden komend seizoen drie verschillende tekencursussen aangeboden op verschillende tijden en dagen. ‘Tekenen & schilderen’ in combinatie wordt gegeven op de woensdagochtend. Onder individuele begeleiding van de docent ga je in 14 lessen aan de slag met opdrachten en onderwerpen. Je leert over compositie, contrast, structuur, lijn en vlak. Je wordt individueel begeleid zodat het niet uitmaakt of je veel of weinig ervaring heeft! Let op: Deze lessen starten op 25 september en vinden om de week plaats! 

 ‘Schetsboek tekenen’ is landelijk steeds populairder. In verschillende steden zijn vaak tekengroepen op mooie locaties aan het werk. Deze gave cursus wordt vanaf donderdagavond 26 september gegeven in Heerde. In deze serie van twaalf lessen leer je gericht kijken, keuzes te maken en geconcentreerd te werken. Een schets wordt met enkele rake lijnen neergezet. Veel persoonlijker dan foto’s!

 ‘Tekenen naar de waarneming’ start op dinsdagmiddag 5 november in het Kulturhus in Epe. In zes lessen gaan we aan de gang met tekenen naar de waarneming oftewel tekenen wat je daadwerkelijk ziet. Je leert hoe je een voorwerp ruimtelijk kan maken, werken met schaduw en licht, de verhoudingen in een portret en hoe je je model stevig in grote lijn kunt neerzetten. Deze cursus is interessant voor personen die hun tekenvaardigheid willen verbeteren en mensen die juist veel werken vanaf referentiemateriaal zoals foto’s.

Aquarelleren is een techniek waarbij de kleuren waterverf over het papier vloeien. Bekend zijn de prachtige werken van Marjolein Bastin. Er zijn tal van kunstenaars die deze techniek hebben gebruikt. Schrijf je in en ontdek wat er allemaal mogelijk is. De lessen vinden plaats vanaf woensdagochtend 18 september in het schilderlokaal in de Heerd in Heerde. 

Edelsmeden start op maandagavond 23 september in de Heerd in Heerde. Ook is er een groep op de dinsdagochtend actief die om de veertien dagen lekker bezig is. Ontwerp en maak je eigen sieraden van verschillende materialen. Edelsmeden is een vak en om de materialen te beheersen zijn ervaring en vaardigheden nodig. Deze vaardigheden kun je direct verwerken in een eigen ontwerp, sieraad of sierobject. Er wordt aandacht besteed aan vormgeving, ontwerp en experiment. Gevorderden werken verder aan de basisvaardigheden, maar zullen ook nieuwe technieken leren. Ontwikkel je eigen stijl!

Onze schildersgroep voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel gaat donderdagochtend 12 september weer van start. Creatief bezig zijn prikkelt de hersenen en daagt je uit zonder druk. In een veilige omgeving kun je aan de slag en ondertussen met lotgenoten je verhaal delen. 

Op de website van Cultuurpleinnoordveluwe.nl/particulieren is alles nog eens rustig na te lezen onder het kopje Beeldend. Je kunt je direct inschrijven via de website. Voor informatie kunt je bellen met Annemiek Kühne via 0578 760105.

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken