achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Veel fietsplezier tijdens Fietsinformatiedag

Voor senioren in Heerde en omstreken

Op donderdag 19 september organiseert de Fietsschool een Fietsinformatiedag voor senioren. Dat gebeurt in samenwerking met de gemeente Heerde. Het is een unieke dag voor 60-plussers die met plezier willen blijven fietsen. De dag begint en eindigt bij De Heerd, Van Meurslaan 3, 8181 JD Heerde. Deel­name kost slecht 5 euro, inclusief koffie, thee en een lekkere lunch. Aanmelden kan telefonisch of per mail bij de Fietsersbond: 030 – 291 81 71 of www.fietsersbond.nl/fietsinformatiedagen.

De fiets is een handig en gezond vervoermiddel. Met de fiets kun je gemakkelijk even boodschappen doen, een bezoekje afleggen of een lekker tochtje maken in de natuur. Daarom verzorgt de Fietsschool van de Fietsersbond deze dag voor oudere fietsers. Gezond en veilig blijven fietsen, daar gaat het om.

Met eigen fiets

Deelnemers zijn vanaf 9.15 uur welkom bij De Heerd, met hun eigen fiets: dat kan een gewone fiets zijn, e-bike of driewieler. Om 9.30 uur start het programma, dat eindigt rond 15.30 uur. Halverwege is er een lunch. De dag wordt geleid door fietsdocenten van de Fietsschool.

Gevarieerd programma

De dag kent een gevarieerd programma. Wat theorie komt aan bod tijdens een presentatie over verkeersregels en verkeersgedrag. Ook is er aandacht voor de fiets zelf: remmen, banden, versnelling, de accu van de elektrische fiets en meer. Ook een verkeersquiz, gymoefeningen en het lokale verkeersbeleid komen aan de orde. Het belangrijkste deel van de dag vindt echter buiten plaats.

Toeristische fietstocht

Via een mooie toeristische route gaat de fietstocht naar Vorchten, waar de lunch wordt gebruikt. Op een fietsparcours kan de fietsvaardigheid worden geoefend. Slimme tips van de fietsdocenten maken opstappen, naar links afslaan, bochtjes rijden en afstappen gemakkelijker én veiliger. De fietsdocenten kunnen vragen beantwoorden die deelnemers hebben over hun eigen fiets en de afstelling zonodig verbeteren. De ervaring leert dat deze cursusdag leerzaam, interessant en bovenal gezellig is.

Lage kosten

De kosten voor deelname zijn laag, door een subsidie van het Regionaal Overleg Verkeersveiligheid Oost-Nederland. De Fietsschool werkt bovendien samen met Mobycon. Ook fietsers van buiten de gemeente Heerde zijn van harte welkom.

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken