achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Voltallig college B&W Heerde zet zich in voor NL Doet

Burgemeester en wethouders van Heerde steunen de actie NL Doet van harte. Omdat ze het belang van vrijwilligerswerk graag onder de aandacht willen brengen, doen ze zelf ook mee en verrichten vrijwilligerswerk. De hoop is dat dit meer mensen aanspoort om zich vrijwillig in te zetten voor de samenleving.

De landelijke actie NL Doet vindt plaats op 11 en 12 maart. Deze vrijwilligersactie van het Oranje Fonds laat zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Maar ook laat de actie zien hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn.

Het college van B&W staat volledig achter deze actie. Daarom zullen de burgemeester en wethouders zich hier zelf ook voor inzetten. Op vrijdag en zaterdag gaan alle collegeleden vrijwilligerswerk verrichten. Met hun inzet kunnen ze degenen voor wie ze het doen veel plezier bezorgen.

Burgemeester en wethouders roepen iedereen op om dit voorbeeld te volgen. “Vrijwilligerswerk is erg waardevol voor de ander. Maar ook voor jezelf kun je er veel voldoening uit halen. Doen dus!” Inwoners van de gemeente Heerde, die vrijwilligerswerk willen doen, kunnen zich melden bij De Plu, tel. 0578 699500 of info@depluheerde.nl.

Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.