achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Voltallig college B&W Heerde zet zich in voor NL Doet

Burgemeester en wethouders van Heerde steunen de actie NL Doet van harte. Omdat ze het belang van vrijwilligerswerk graag onder de aandacht willen brengen, doen ze zelf ook mee en verrichten vrijwilligerswerk. De hoop is dat dit meer mensen aanspoort om zich vrijwillig in te zetten voor de samenleving.

De landelijke actie NL Doet vindt plaats op 11 en 12 maart. Deze vrijwilligersactie van het Oranje Fonds laat zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Maar ook laat de actie zien hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn.

Het college van B&W staat volledig achter deze actie. Daarom zullen de burgemeester en wethouders zich hier zelf ook voor inzetten. Op vrijdag en zaterdag gaan alle collegeleden vrijwilligerswerk verrichten. Met hun inzet kunnen ze degenen voor wie ze het doen veel plezier bezorgen.

Burgemeester en wethouders roepen iedereen op om dit voorbeeld te volgen. “Vrijwilligerswerk is erg waardevol voor de ander. Maar ook voor jezelf kun je er veel voldoening uit halen. Doen dus!” Inwoners van de gemeente Heerde, die vrijwilligerswerk willen doen, kunnen zich melden bij De Plu, tel. 0578 699500 of info@depluheerde.nl.

Boeiende lezing over Het Vossenbroek
Het Vossenbroek is een heel bijzondere plek, dat bij een nadere beschouwing veel onverwachte zaken herbergt. Een moerassig, nat en laaggelegen stuk grond ten oosten van Epe. Het Vossenbroek wordt door de A50 in twee delen gesneden. Het ligt bovendien binnen de gemeentegrenzen van Epe en is eenvoudig te bereiken. Het kent een lange ontstaansgeschiedenis. Geologie, archeologie en bewoning door boeren, hebben dit intieme stukje landschap een gezicht gegeven, ook de bodem heeft z’n geheimen prijs gegeven. Vooral Fauna en flora hebben hun bijdrage geleverd. Tijdens de lezing dwaalt Bauke Terpstra virtueel door dit unieke natuurlandschap. Datum: 22 maart 2018 Plaats: Kulturhus Epe, Stationsstraat 25, 8161 CP. Epe. Aanvang: 20.00 uur Informatie: Yvonne Zeegers – secretaris@epe-heerde.knnv.nl Toegangsprijs € 3,--. Voor KNNV- en IVN leden gratis.
Basjkierenmonument in volksverhalen Cittaslow
Basjkierenmonument in volksverhalen Cittaslow
Met de plaatsing van het Basjkierenmonument in Veessen, begin dit jaar, kwam een belangrijk stukje geschiedenis weer in de schijnwerpers te staan. Het verhaal van die geschiedenis is nu ook vereeuwigd als één van de volksverhalen van de Cittaslow-gemeenten.
Film 'Wild' laat Veluwe in volle glorie zien
Film
​Wild – dat is de titel van de film die vanaf februari 2018 in de Nederlandse bioscopen draait. ‘Een spannende, ontroerende en ook grappige familiefilm die de Veluwe in haar volle glorie op het grote doek laat zien’, aldus de maker Luc Enting uit Ede.
Cadeau Inez Pijnenburg wijst weg naar Cittaslow
Cadeau Inez Pijnenburg wijst weg naar Cittaslow
Oud-burgemeester Inez Pijnenburg heeft, geholpen door haar opvolger Fred de Graaf, haar afscheidscadeau onthuld: een wegwijzer naar de overige Cittaslowgemeenten in Nederland.