achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

4 Mei samenkomst kerken Heerde

4 Mei samenkomst gezamenlijke kerken Heerde Geef vrijheid door: “In vrijheid kiezen”!

HEERDE – Ook dit jaar zullen de gezamenlijke kerken in Heerde op 4 mei, voorafgaand aan de herdenking bij het monument, om 19:00 uur een samenkomst hebben in de Johanneskerk in Heerde. Ds. Richard Vervoorn en Ds. H. Diermanse gaan voor in een dienst met als thema: Geef vrijheid door: “In vrijheid kiezen”! Dit is het jaarthema gekozen door het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Er is samenzang, een korte meditatie en muziekvereniging Soli Deo Gloria verleent muzikale medewerking en begeleidt de samenzang. Het college van burgemeester en wethouders, vertegenwoordigers van politieke partijen en diverse instanties hebben de goede gewoonte deze samenkomst bij te wonen en na afloop in stoet te lopen naar het monument bij het raadhuis voor de herdenkingsplechtigheid. Iedereen is van harte uitgenodigd aan te sluiten in de samenkomst en de herdenking.


Over het jaarthema
Het jaarthema van 2019 luidt In vrijheid kiezen. Met dit thema sluit het Nationaal Comité 4 en 5 mei aan bij de viering van 100 jaar algemeen kiesrecht. Bovendien zijn er in 2019 zowel Europese als Provinciale verkiezingen. In de jaren 1940-1945 waren we onze vrijheid kwijt. Vanuit onze vrijheid van nu kijken we terug op de onvrijheid van toen. Het thema In vrijheid kiezen stemt tot nadenken over de verantwoordelijkheid die een ieder heeft om voorzichtig en afgewogen om te gaan met de vrijheden die we nu kennen; of het nu gaat om kiesrecht, consumptiegedrag, vrijheid van meningsuiting of de vrijheden van anderen. 
 

Bijzondere muziek
SDG heeft een muziekstuk ingestudeerd (o.a. in Zutphen op een festival uitgevoerd) dat over de burgeroorlog in het voormalige Joegoslavië gaat. Het stuk heet Banja Luka, van Jan de Haan. Het is behoorlijk heftige muziek. Ze hebben daar ook video-beelden bij gemaakt die gaan over gebeurtenissen rond Heerde in de Tweede Wereldoorlog. SDG zal deze muziek (met video) spelen tijdens de samenkomst op 4 mei a.s.
 

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken