achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Recordopbrengst Goede doelen loop

De Ren voor hun leven crossrun in het Zwolse Bos in Heerde overtrof dit jaar alle verwachtingen.

Naast dat het aantal deelnemers meer dan verdubbelde, bracht het hardloopevenement maar liefst 9.500 euro op voor het goede doel. Dit jaar was dat een project van Compassion dat kinderen in Tanzania betere overlevingskansen geeft.

De organisatie had er alles aan gedaan om deze vijfde editie van de crossrun tot een succes te maken. Zo was het start- en finishterrein extra aangekleed en waren er twee nieuwe onderdelen aan het programma toegevoegd: een prachtige wandeltocht en de Bredewold bedrijvencross over vijf kilometer. Naast de eer was hier de inzet een prachtige wisselbokaal die na een spannende wedstrijd gewonnen werd door het team van Van Werven Infra en recycling uit Oldebroek. Als tweede eindigde het team van Lagemaat Sloopwerken uit Heerde. 

Ook organisatorisch waren er de nodige vernieuwingen. Voor het eerst in het bestaan van de loop werd gebruikt gemaakt van elektronische tijdswaarneming en werd het evenement aan elkaar gepraat door een professionele speaker. De Ren voor hun leven crossrun nam daarmee definitief afscheid van haar recreatieve karakter en liet zien een blijvende aanwinst te zijn op de regionale hardloopkalender. 

De Ren voor hun leven crossrun is een initiatief van de broers Gerben en Willard Bredewold. Het idee om een loop te houden voor een goed doel ontstond bij hen vijf jaar geleden. In het begin was het evenement kleinschalig en kwamen de deelnemers vooral uit het eigen netwerk. Om dit jaar uit te groeien tot een regionaal hardloopfestijn met ruim 280 deelnemers, waarvan de gehele opbrengst naar een goed doel gaat.

Aan de editie van 2019 werkten de volgende sponsoren belangeloos mee: Cor van Oene partyservice & cateringbedrijf, Jaap Groen fotografie & film, ‪Summertrail.nl, Run2day Zwolle, Van Pijkeren Montage, Tapering communicatie, Boels, B-seen reclame, Baksteen & Pul financiële dienstverleners, Bij Hanz, Companjen constructies en Bredewold communicatievormgevers.

Meer informatie zoals foto’s en uitslagen is te vinden op www.renvoorhunleven.nl.

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken