achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

,,Iedereen is van harte welkom!”

Week van Zorg en Welzijn 11 - 16 maart

Foto-exposities, optredens, open maaltijden, meditaties, verantwoord bewegen. Wie denkt dat het leven in de woonzorgcentra De Bongerd in Hattem en Brinkhoven in Heerde saai is, heeft het mis. Er is elke dag weer van alles te doen. Hanzeheerd bestuurder Bouwina Schuttel: ,,In de Week van Zorg en Welzijn laten we dat graag aan iedereen zien. U bent van harte welkom!”

De Week van Zorg en Welzijn vindt komende week plaats, van 11 tot en met 16 maart. Honderden zorg- en welzijnsorganisaties in het hele land openen dan hun deuren om te laten zien wat werken in zorg en welzijn is, en dat iemand met een baan in deze sector écht het verschil maakt voor een ander. Ook bij Hanzeheerd zijn ze er helemaal klaar voor. Een werkgroep bestaande uit medewerkers van De Bongerd en Brinkhoven heeft een afwisselend programma samengesteld met voor elk wat wils, verspreid over zes dagen. Opleidingscoördinator en werkgroep-lid Alien Veldkamp: ,,We hebben vooral aangesloten bij bestaande activiteiten in en om De Bongerd en Brinkhoven. Je verbaast je echt als je ziet hoeveel er hier dagelijks plaatsvindt en waar ouderen allemaal aan kunnen deelnemen. Daar ben ik als medewerker best wel trots op.”

Het zijn vooral bestaande activiteiten? Lachend: ,,Nee, dat zou te makkelijk zijn geweest. Een nieuwe activiteit is bijvoorbeeld de open dag in Brinkhoven op zaterdag 16 maart, van 10.00 tot 15.30 uur. Er is dan onder meer een kennismakings- en beleefspeurtocht door Brinkhoven, een heerlijke proeverij met hapjes uit onze eigen keuken en er zijn twee workshops: Ontdek jouw levensverhaal en De waarde van Christelijke rituelen. Elke workshop duurt een uur en wordt tweemaal gegeven door Nicolas Pouyet, onze geestelijk verzorger. Verder zijn er zowel in De Bongerd als Brinkhoven foto-exposities die tot eind april te zien zijn. In Hattem zijn dat foto’s van de bekende natuurfotograaf Erwin Hamer.” Enthousiast: ,,Er is gewoonweg heel veel te zien en te doen die week.” 

Op de aankondigingsposter prijkt nog een opvallende activiteit: een vacaturewand. Veldkamp: ,,We willen in de Week van Zorg en Welzijn graag iedereen laten zien wie Hanzeheerd is en hoe wij de dingen hier doen. En iedereen is echt iedereen. Mantelzorgers, (klein)kinderen, familieleden en kennissen van cliënten en vrijwilligers, maar ook onze buren en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom. In het bijzonder mensen die een baan in de zorg zoeken of die op zoek zijn naar leuk en dankbaar vrijwilligerswerk. Speciaal voor hen is er de vacaturewand. Hierop kunnen ze zien welke vacatures we hebben en krijgen ze informatie over werken bij Hanzeheerd. Bijvoorbeeld over de scholingen en trainingen die we onze medewerkers aanbieden zodat zij kunnen werken aan hun persoonlijke ontwikkeling en het vergroten van hun kennis en kunde. Daar investeren we graag in.”

Kijk voor meer informatie over de activiteiten en het programma in De Bongerd en Brinkhoven tijdens de Week van Zorg en Welzijn op www.hanzeheerdweekvanzorgenwelzijn.nl.

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken