achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Kunstlezing realisme in schilderkunst

Cultuurplein Noord Veluwe organiseert op donderdag 21 maart 2019 een kunstlezing over realisme in schilderkunst.

Tijdens de lezing komen verschillende perioden naar voren waarin aandacht was voor dit realisme. De lezing vindt plaats in de Heerd in Heerde, start om 19:30 uur en wordt gegeven door Marianne Wilts. 

Van oudsher werd schilderen naar de werkelijkheid gewaardeerd. Het geeft de schilder de kans om zijn talent te tonen door stofuitdrukking van kleding, structuren van de huid en van haren van personages of door de materie van een interieur. In de Middeleeuwen was het de geschiedenis die zo verbeeldt, in de 17e eeuw was het stilleven een geliefd onderwerp bij de Nederlandse kunstenaars, in de 19e eeuw was het Courbet die zich hier mee bezig hield. Ook de meer dan realistische werken van sommige kunstenaars uit de 20e eeuw komen in deze lezing aan bod. In museum MORE wordt rond dit thema in 2019 een tentoonstelling verwacht. In de semi-permanente tentoonstelling DWARS KIJKEN presenteert Museum MORE een dwarsdoorsnede van het realisme door de eeuwen heen.

De lezing is van 19:30 uur tot 21:30 uur in de Heerd te Heerde en de kosten bedragen
€ 14,95, inclusief koffie en thee. Betaling gaat achteraf via een factuur. Vooraf inschrijven is noodzakelijk, dit kan tot één week voor aanvang van de lezing via www.cultuurpleinnoordveluwe.nl/particulieren 

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken