achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Binnenkort:

Enthousiasme bij cursus Gastheer van het Landschap

De ruim twintig ondernemers uit Hattem, Wapenveld en Heerde hadden de primeur. Zij zijn de deelnemers aan de eerste cursus ‘Gastheer van het Landschap’ van het IVN in Gelderland.

Wethouder Jan Berkhoff van de gemeente Heerde trapte af. “U staat voor een boeiende cursus. Want u gaat ontdekken door welke oerkrachten het landschap hier is ontstaan en wat de mensen hebben gedaan om het in cultuur te brengen. Met die informatie kun je de trots op dit gebied over brengen op je gasten en ze zo wellicht verleiden tot een langer verblijf of een herhaalbezoek”, waren de woorden waarmee de Heerder wethouder de cursus opende. En na een tweetal boeiende inleidingen waren de deelnemers daar meer dan van overtuigd. “Ik heb genoten al is het soms complex’ en ‘Geweldig om je gebied zo te ontdekken’ waren enkele reacties na afloop van de eerste cursusmidddag. Bij de start kregen de deelnemers van cursusleider Stefanie Jansen namens het IVN een omvangrijke cursusmap uitgereikt. Met aansluitend de eerste les van Martijn Horst van Cultuurland Advies. Hij ging in op de ontstaansgeschiedenis van dit gebied vanaf de IJstijd. Hans Takke ging namens de Projectgroep Veluwekroon in op de grote provinciale projecten als Hoogwatergeul en Apeldoorns kanaal die uitgevoerd worden. De komende weken staan nog twee cursusmiddagen gepland en de afsluiting is op 21 maart met een werkdag in het gebied. En dat het ‘huiswerk’ met veel plezier gemaakt gaat worden, bleek wel uit de enthousiaste reacties.

Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Evert de Jonge uit Emst houdt dinsdag 26 juni de laatste van een serie lezingen over het klooster Hulsbergen. De afsluiting van de lezingencyclus is zaterdagmorgen 30 juni met een excursie naar de locatie via een wandeling over het Kloosterpad. Die kan worden afgesloten met deelname aan het 'Culineeren' van Edith Westendorp.
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Maandenlang is er gewerkt aan alle voorbereidingen en de komende week is het dan zo ver. Het WK Inline-skaten komt voor het eerst naar Nederland. Deelnemers uit ruim 50 landen komen strijden om de medailles op de piste in Heerde en binnenstad in Arnhem van 1 t/m 8 juli. In de week voorafgaand trainen de toppers van over de gehele wereld al op de snelle baan aan de Kommerseweg. Ga gerust eens kijken, tijdens de de trainingen is de toegang gratis.
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.