achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Klompenpaden blijven populair

Het voorjaar komt er bijna aan en dan barst het wandelseizoen los. Een mooi moment om de resultaten van de Klompenpaden van vorig jaar te presenteren. Want 2018 was opnieuw een succesvol klompenpadenjaar.

Stichting Landschapsbeheer Gelderland, initiator van  de Klompenpaden in Gelderland en Utrecht, heeft de balans op gemaakt: aan het eind van het jaar stond de teller alweer op 111 Klompenpaden. Dat staat garant voor 1.742 kilometer wandelplezier! Vrijwilligers zijn onmisbaar bij het onderhouden en goed bewandelbaar houden van de Klompenpaden. In 2018 zetten maar liefst 1.073 vrijwilligers zich daarvoor in. Bekijk op www.klompenpaden.nl meer resultaten.

Vijf paden in de gemeente Heerde
In Heerde werd afgelopen jaar de route van het Paddenpad vernieuwd en het Markluiderpad werd het 5e pad dat in Heerde werd geopend. Deze laatste start bij Villa Bakhuis in Veessen. Veel wandelaars hebben de 5 paden in Heerde, Veessen, Vorchten en Wapenveld al gelopen en zijn aangestoken met het klompenpadvirus. 
Wij zijn Heerde organiseerde in de zomer van 2018 klompenpadwandelingen en zal dit in 2019 weer gaan doen! Hou daarvoor de agenda van Wij zijn Heerde online of in De Schaapskooi in de gaten. 

Klompenpaden
Klompenpaden staan garant voor de mooiste wandelingen in de provincies Utrecht en Gelderland. Wandelend over landgoederen, herstelde historische paden en dwars door boerenland is er genoeg te ontdekken en beleven. De makers van Klompenpaden – Landschap Erfgoed Utrecht en Stichting Landschapsbeheer Gelderland – willen dat wandelaars kunnen genieten van de mooie omgeving. Lekker struinen door het weiland, kleine doorsteekjes ontdekken, een kop koffie bij een boerenerf. Genieten van frisse lucht, rust en het landschap. Ontdek het verhaal van de streek met de routebrochure of Klompenpaden app.

Het wandelen over een Klompenpad is afwisselend en soms ‘avontuurlijk’ als je over hekjes klimt, spannende bruggetjes oversteekt of dwars door een kudde koeien moet. Het ontwikkelen van Klompenpaden doen Landschap Erfgoed Utrecht en Stichting Landschapsbeheer Gelderland altijd in samenwerking met diverse particuliere eigenaren, vele vrijwilligers, gemeenten en andere partijen uit de streek.

In verschillende dorpen worden samen met de streek nieuwe Klompenpaden ontwikkeld. Kijk op www.klompenpaden.nl voor een overzicht van alle Klompenpaden. Elk pad heeft een pagina met een impressie van de wandeling, een routekaart, praktische informatie over lengte van de route, eventuele routeverlengers of routeverkorters. Je kunt ook meerdere Klompenpaden combineren voor een meerdaagse wandeling. De gratis Klompenpaden app biedt je onderweg routeinfo, interactieve kaarten en leuke video- en audiofragmenten. Van alle paden zijn ook brochures verkrijgbaar bij VVV’s in de regio met een beschrijving van de route, bezienswaardigheden en informatie over landschap en cultuurhistorie. Kijk voor een overzicht van de verkooppunten op www.klompenpaden.nl.

Klompenpaden worden mede mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland, Gelderse gemeenten en de Nationale Postcode Loterij.

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken