achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Kunstlezing Utrechtse Caravaggisten 21 februari

Cultuurplein Noord Veluwe organiseert op donderdag 21 februari een kunstlezing over de Utrechtse Caravaggisten.

In Rome vond rond 1600 een ware revolutie plaats in de schilderkunst door de Italiaanse kunstenaar Caravaggio. Dit veroorzaakte vele navolgingen. De opmerkelijke verschillen tussen de Europese navolgingen en Caravaggio’s stijl krijgen de aandacht tijdens deze lezing. De lezing vindt plaats in de Heerd in Heerde en start om 19:30 uur.

De kunstenaar Caravaggio – die een gepassioneerd leven leidde- veroorzaakte de revolutie door zijn onfeilbare talent voor het weergeven van licht en donker. Vele Europese kunstenaars wilden dit nieuw realisme met eigen ogen zien en trokken naar Rome, zo ook de drie schilders Gerard van Honthorst, Dirck van Baburen en Hendrick ter Brugghen. In het Centraal Museum (Utrecht)  zijn van 15 december 2018 tot 24 maart 2019 opmerkelijke verschillen te zien van de Utrechtse Caravaggisten en uit internationale musea geleende 60 werken van Caravaggio. Die verschillen tussen de Utrechtse Caravaggisten en Caravaggio’s stijl worden tijdens de lezing uitgelicht. Uniek is de bruikleen van het Vaticaan (de graflegging van Christus) waarin een perfect voorbeeld van Caravaggio’s stijl is te zien.

De lezing is van 19:30 uur tot 21:30 uur in De Heerd te Heerde en de kosten bedragen
€ 14,95, inclusief koffie en thee. Betaling gaat achteraf via een factuur. Vooraf inschrijven is noodzakelijk. Dit kan tot maximaal één week voor de lezing, bij voorkeur via onze website; dit kan via www.cultuurpleinnoordveluwe.nl/particulieren

Afbeelding: Caravaggist Gerard van Honthorst

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken