achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Het Talent Heerde herovert titel

WAPENVELD – Op woensdag 30 januari werd in Wapenveld het schooldamtoernooi voor Heerde en omstreken gehouden. Maar liefst 14 teams uit Heerde, Wapenveld en Oene

Rode wangen, gespannen gezichten en wiebelende voeten, herkenbare signalen dat er een schooldamtoernooi gaande is. Het lijkt voor veel mensen een passieve bezigheid, maar door het enorme denkvermogen en de snelheid waarmee dat gebeuren moet, giert de adrenaline door de zaal. Tussen de partijen door moeten de kinderen vaak ook even naar buiten om die spanning uit hun lijven te jagen. In totaal werden 7 ronden gespeeld, in teams van vier spelers. Per team waren er dus per ronde 8 punten te behalen, 2 punten per gewonnen bord. Bij een 4-4 stand krijgen beide teams één punt en vanaf 5-3 krijgt het team met de meeste punten de winstpunten, dus 2-0. Als eerste geldt het teamresultaat en pas bij een gelijk aantal punten wordt gekeken naar het totaal aantal punten. Na 7 ronden spelen, waarbij de laatste ronde nog bijzonder spannend was om de winst, bleek Het Talent uit Heerde wederom de winnaar te zijn, met 12 punten en 36 bordpunten. Mooie opsteker voor meester Nathan Kalle, die het dammen op school al vele jaren promoot en begeleidt. De twee achtervolgende scholen hadden ook 12 punten, maar beide 30 bordpunten, waardoor een barrage nodig was. Daarbij trok De Parel 1 uit Wapenveld aan het langste eind ten koste van de School met de Bijbel uit Oene.

De volgende scholen gaan door naar de Provinciale Kampioenschappen:
Pupillen (groep 7 en 8) Het Talent 1, De Parel 1, School md Bijbel 1  en Het Talent 2 spelen de halve finale van Overijssel op 12 februari in Kampen en de welpen (t/m groep 6) De Parel 2 en Goede Herder 2 spelen de finale van Overijssel op 6 maart in De Heerd in Heerde.

Foto’s: DC 0080 overzichtsfoto-Niek Regterschot
Het Talent: Nathan Kalle

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken