achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Gans op tafel na excursie uiterwaarden

GEANNULEERD

Gans op tafel na excursie uiterwaarden

Een excursie naar de duizenden ganzen in de uiterwaarden, een demonstratie apporteren met de jachthond en na afloop een stevige lunch waarin gerookte ganzenborst is verwerkt. Dat zijn de ingrediënten voor een Ganzenexcursie op zaterdag 9 februari vanaf Vrieze's Erfgoed in Wapenveld.

In de wintermaanden verblijven er vele duizenden ganzen in het uiterwaardengebied van Wapenveld, Marle, Vorchten en Veessen. Daarnaast verblijven in het gebied veel wintervogels als eenden, zwanen, blauwe reigers en zilverreigers en zijn er ook roofvogels als de buizerds. Jager Wim Westhoff uit Marle zal de deelnemers vooraf op Vrieze's Erfgoed tekst en uitleg geven over de vogels en vooral de ganzen in het gebied. Aansluitend is er een excursie, dat kan wandelend of per auto. “Het is vooraf niet aan te geven waar de ganzen zitten. Als ze op 't Oever verblijven, gaan we wandelen, als ze verder weg zitten nemen we de auto”, vertelt Wim. Van de deelnemers wordt dus verwacht dat ze zelf zorgen voor vervoer. Onderweg zal Wim Westhoff ook een demonstratie apporteren van een gans geven met zijn jachthond. Na afloop van de excursie, warme kleding en een verrekijker zijn aan te bevelen, heeft Edith Westendorp van Eetit een stevige lunch klaar staan. Daarin verwerkt ze ook ganzenborstfilet die is gerookt door Wim Westhoff.

De Ganzenexcursie begint om 9.30 uur op Vrieze's Erfgoed aan de Groteweg 54 in Wapenveld met een ontvangst met koffie/thee en kruidkoek. Daarna zal Wim Westhoff eerst een presentatie verzorgen en volgt de circa twee uur durende excursie met de hondendemonstratie. In de afsluitende lunch zal Edith Westendorp ganzenborstfilet, gerookt door Wim Westhoff, verwerken.

De kosten zijn 27,50 euro per persoon inclusief de koffie/thee en de lunch. Er kunnen maximaal 30 personen mee en opgave vooraf is nodig via info@vriezeserfgoed.nl of tel. 06-15194780.

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken